Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 28 september 2009

Av Kastrullhäxan - 28 september 2009 15:02

Ojoj... Det går längre och längre mellan gångerna som jag uppdaterar. Det handlar nog mest om att jag blggar en del på bilddagboken dr man laddar upp bilder hela tiden. Och det blir ju en del bilder som jag tar.


Nu har förvisso bloggagratis, eller bloggplatsen som det visst heter numer, gjort om ganska mkt. Som ni ser så har jag bytt bakgrund till en egenfotad bild istället för de som fanns att välja på i bloggens sortiment.


Det blev aldrig någon omväg hem från Skellefteå, där jag var sist när jag bloggade. Min kära mor bor där uppe så viv ar och hälsade på. Det hade blivit alltför krångligt för oss att åka hela den biten för att titta på en hästtransport såvi avstod.


Hur som helst så har vi fortsatt att titta på hästtransporter, såg bla en Boj i Uppsala. Vi har ju hyrt en Boj och den trivdes vi utmrkt med, men det är några grymma andrahandspriser på dem.

 Mina och sambons idéer om hästtransport har ju gått isär lite grann. Han vill prompt ha boggie, säkerhet säger han, medan jag inte vill ha värmlandsvagn då jag tycker att de är för veka i konstruktionen. Och då sticker priset iväg istället.

Men så hittade vi en Thule Trane i Eskilstuna. Den är typad för 60 kg mer än vad jag får dra på b-kort med min bil, så det blir till att ha sambon ledig när jag vill någonstans. Jag känner inte så många fler med BE-kort nämligen. =( Ska väl försöka ta BE själv ockå.


Hur som helst, vi fick med oss sambons brorsa och hans dotter och så åkte vi till Eskilstuna och kollade in transporten. Den har tidigare varit en hyrvagn, men eftersom den är typad för så tungt så rullar den för lite och ägaren valde att sälja. Visst syns det att den är använd, det verkar som att någon backat in i en stolpa tex för det finns en buckla på sidan bla och inne är mellanväggen lite repig eter någon häst som inte kunnat stå still, men i övrigt ser vagnen bra ut och vi är nöjda.

   

Jum-Jum verkar också ha godkänt transporten då han kliver på överraskande snällt. Visst vill han stanna och titta men det är inte längre att någon av oss är missnöjd med lastningen. Det känns verkligen toppen! Vi har dock funderingar på att skaffa en 3/4-bom att han bak så att han får åka lite bredare. Vad tror ni om det?



Jum-Jum och jag fick också höra talas om en westerntävling i Ockelbo. Det var för de ekipage som inte ridit högre klasser i western och då tänkte jag att det var en alldeles utomordentlig ursäkt att få lasta och åka någonstans.

 

Jag anmälde mig till Trail-klassen (prova på) och lastade tidigt på morgonen trots att jag visste att vi inte skulle starta förrän efter lunch. Och då kliver Jum-Jum på transporten så FINT! Men vi hade ju hyrt en box i Ockelbo så det fungerade bra ändå. Och då passade jag på att efteranmäla mig till westernhorsemanship (prova på som bara var i skritt och trav) och även E-klassen (där det var lite galopp) och så anmälde jag mig till Western riding prova på.  


Första klassen var Horsemanship Prova på. Man skulle skritta, göra volter i trav och stanna. Det jag inte visste förrän jag stod på startlinjen var att man skulle rida allihop (hela klassens deltagare alltså) tillsammans på fyrkantsspåret efteråt! Hur som helst, jag hade inte dragit åt sadelgjorden ordentligt så jag kanade ganska mkt på sned vid sista volten men satt kvar.

Vi blev placerade som 8a, men de glömde ropa upp oss så jag trodde vi blivit utan placering. Jättebesviken blev jag, för vi hade jag faktiskt gjort rätt även om det inte var så snyggt. Men en annan deltagare ingrep och jag fick min rosett i alla fall.    


Direkt efteråt var det dags för E-klassen, lika som den innan fast med lite galopp i. Jag hade inga förväntningar alls, skulle mest bara vara glad om Jum-Jum gick fram och fattade galopp. Jag hade inte ens hunnit rida fram i galopp så det fick bära eller brista. Men han galopperade, om än med en bakutkick som start och han skötte sig BRA!

På prisutdelningen ropade de upp ekipage för ekipage och jag började fundera på om de glömt mig igen...

Men tillslut var det bara jag kvar och då stannade nästan hjärtat på mig. Vi hade vunnit, jag och min lilla busiga häst hade vunnit! Vi hade varit jätteduktiga och ridit ett jättefint mönster och slagit alla de andra. Åh vad glad jag blev!

Helt ofattbart!  


Vi som hade lånat utrustning och knappt vet vad western är. Jag visste ju inte ens att alla var på banan samtidigt och så samarbetar vi och det går bra!


Så jag är bara glad och stolt och nöjd!

Trailen och westernridingen gick inte riktigt lika bra. Jum-Jum bet i grinden och jag fick hjärnsläpp, men vi blev 3a respektive 5a i de klasserna och de är minsann inte fy skam!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards