Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Direktlänk till inlägg 11 april 2011

Uppdatering

Av Kastrullhäxan - 11 april 2011 15:21

Nu är det ett tag sedan som jag bloggade igen.

Som vanligt är det väl mest upp och ner med mig.

Det har i alla fall hänt en hel del saker sedan ni hörde av mig sist.


Jag och sambon har varit och hämtat rockarden som vi köpte. Det var en lång resa må ni tro!

Men sedan dess har jag tagit tag i Jum-Jums inkörning lite mer. Vi har kikat på vagnen, nosat och trampat på. Han har stått i skaklarna och gått över dem flera gånger och han är jätteduktig.

Första vändan drog min sambo vagnen åt Jum-Jum och hästen vek knappt ett öra. Jag ledde Jum-Jum vid det här tillfället.

   

Foto: L. Sjögren

Nästa gång tömkörde jag Jum-Jum och Stefan drog vagnen något varv innan vi valde att sätta fast vagnen så att Jum-Jum fick prova att dra själv.

Givetvis hade vi utrustat oss med massor av morötter!


Jag kunde ju inte låta bli, utan stannade Jum-Jum, sparkade lite på vagnen så att det lät (då vek han bak örat och lyssnade vad tusan jag gjorde egentligen) och sedan klättrade jag i och åkte på ramen (eftersom jag inte har någon sits på min rockard än).

   

Foto: L. Sjögren

Igår körde jag ensam, utan att Stefan gick framför.

Visst är väl Jum-Jum stilig i sin loksele och vagn?

Jag har ju sagt att jag ska gifta mig först när min häst är inkörd. Och ibland undrar jag om inte den där gule är i maskopi med min sambo. De är nog mycket mer medvetna om saker och ting än vad vi vill tro!


I vilket fall som helst så är det svårt att tro att Jum-Jum har varit en sån buse som han faktiskt var! Han gillade lek och skoj och ansvarslöshet. Livet bestod av kompisar och mat och KUL! Annars kunde det vara.

Hna är fortfarande busig och har glimten i ögat. Det kan jag nog aldrig få ur honom, och det vill jag nog inte heller.  Det är ju trots allt en del av hans personlighet! 


Häromdagen när jag stod i hagen och mockade så kom han luffsandes, sådär med huvud lite neråt och luggen delad, som han brukar göra. Han kikade ner i skottkärran för att försäkra sig om att den inte innehöll något ätbart. Det gjorde den inte. Och rätt som det var så for han runt, 180 gradet, och så iväg i 190 knyck så jorden sprutade efter hovarna på honom. Kan man annat än skratta åt sånt?


En annan sak som jag grejjade med fö rnågon vecka sedan var foderstatstavlor. Jag visste att jag skulle behöva en till, men tycker att de man köper är så tråkiga. Så jag började pyssla lite själv, och gudarna ska veta att det inte var så himla enkelt från början. Jag hade säkert kunna göra på ett helt annan sätt, men jag fick hålla på att infoga bild, sedan infoga textruta och därefter infoga tabell.

Rutorna att skriva i blev något små, men det går om man har lite välvilja.

Såhär blev det i alla fall:

  Jag gjorde sammanlagt 9 stycken och upptäckte att man kan göra dem på lite olika sätt. Med eller utan namn tex.


Min hästtransport är såld, eller bortbytt. Jag ska ha en Star Trailer -Ringo Star, istället. Det blir nog jättebra. Så på fredag åker vi och hämtar den.

Och på lördag anländer vi hit med Mulle som ska sättas igång.

25e ska jag och Jum-Jum tävla (dags att träna på programmen med andra ord) och sen hoppas jag verkligen att vi får möjlighet att åka på startfälttävlan i Hofors. Det skulle nog Jum-Jum gilla!


Nej, nu måste jag få några minuters vila innan det är dags att åka till kören!


Hej så länge!

/Kastrullhäxan  

 
 
Mellis

Mellis

13 april 2011 12:49

han är verkligen jättefin i sele & vagn!
har du tagit fälttävlanskort? eller måste man inte ha det för "startfälttävlan"? :D

SV Jaaa skulle vara jättesnällt!! :)

http://melliskung.blogg.se

Kastrullhäxan

13 april 2011 16:28

Enligt mig är han finast i hela världen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kastrullhäxan - 5 april 2014 22:14

I morse väckte sambon mig 04.30.Sådana mornar undrar man varför man har häst egentligen...Men jag lyckades ta mig ur sängen, krypa i kläderna och få en smörgås i magen.Sambon fixade Julie (gissa om hon var trött!) och 05.20 hämtade vi upp C för vidar...

Av Kastrullhäxan - 4 april 2014 21:33

De senaste dagarna har jag känt att jag balanserar lite grann när det gäller mitt humör.Jag kämpar fortfarande mycket med mig själv. Framförallt den där lilla detaljen att en åsikt om någon som jag har gjort faktiskt inte speglar vad personen som utt...

Av Kastrullhäxan - 3 april 2014 20:36


      En hund som jag hade hand om och som jag saknar otroligt mycket.Även om  hon hade sina sämre sidor så vet jag att jag aldrig får en sån hund igen.Lisa Katinka Johansson.Jag saknar dig hjärtat.  /Kastrullhäxan ...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:53


För bara en liten stund sedan kom jag på att det är 5 år sedan jag var till Fjugesta och hämtade Jum-Jum.Då visste jag fortfarande inte att han en dag skulle bli min alldeles egna eller att vi skulle starta ett SM tillsammans, eller att jag skulle ly...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:41


Eftersom Vickan var här nyligen så fick jag rota ordentligt i arkivet för att hitta en bild på mig OCH en vän.Jag har en förmåga att bara hamna på bild när jag sitter till häst av någon anledning. Jag hittade i alla fall denna:   En bild som är sna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards