Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 28 juli 2012

Av Kastrullhäxan - 28 juli 2012 20:25

Det händer en del i mitt liv ska ni veta men det är långt ifrån mycket som jag hinner med att uppdatera om här.
Julie tar sin lilla tid och det måste hon givetvis få göra. De stunder när hon sover går åt till min vardag som mest handlar om att diska nappflasksor tror jag! Haha vilket i-landsproblem.


Julie har haft kolik några nätter som ni vet. Sambon berättade för någora arbetskamrater och genast började det funderas och delas med av goda råd. Jag trodde inte att männen var så medvetna om såna där saker, men jodå.

Sambon fick veta att den ersättning vi har gett innehåller väldigt mycket protein och små barn har svårt att bryta ner det proteinet. Så rådet var att prova en annan sort och se om det blev bättre.
Vi valde dock att stanna inom samma märke, men välja en sort där proteinet delvis är nedbrutet. Nu har vi kört enbart det i lite mer än ett dygn och det är ett helt annan ljud i Julies skrik och hon är lättare att trösta. Dessutom märker vi skillnad på magen också, hon är inte alls så uppblåt längre.


Så nu är det bara att hålla tummen att det var det här som behövdes och att Julie får må bra.

Igår hade hon en släng med magknip och jag valde då att lägga henne i vagnen och gå en sväng. Så länge jag gick på asfalten skrek hon, men när jag körde barnvagnen halvvägs ner i siket så det skumpade så blev hon nöjd.

Bäst var det på grusvägen där det skumpade lite lagom. Att jag blev uppäten av myggen bekom inte Julie, bara jag fotsatte gå med vagnen.


Samtidigt höll sambon på med att hjälpa till att köra in hö. Varje hjälpande hand behövs och det är ett tungt och slitigt jobb. Men det är väl värt det när man får umgås med goda vänner och käka grillat tillsammans efteråt.
Det enda som är synd är att de bort på helt fel ände av Gävle!


Idag har jag varit och hämtat Julies nya säng. Jag köpte den begagnad och sambon har monterat ihop den inne i vårt sovrum. Trångt blev det eftersom det inte alls är byggt för en dubbelsäng OCH en spjälsäng där inne, men vad gör man inte för de små liven?

Jag har tänkt skriva dit Julies namn, födelsedatum och vit/mått vid födseln. Sängen är som sagt begagnad och Julie ska ha den ett tag, så det känns inte som någon direkt förlust. Och i värsta fall kan jag ju måla över det.

Jag måste dock kolla om färgen fortfarande går att använda, jag är tveksam!


Julie har växt ur sina käder i storlek 50 och är sakta men säkert på väg ur de i storlek 50/56 också. För varje dag blir påsen med urvuxna kläder allt fullare.
Men vilken skillnad det kan vara på kläder fast de är märkta med samma storlek!


Julie blir 7 veckor idag. Det känns som vi haft henne mycket längre. Jag känner mig också mer stabil i mitt bäcken nu och på måndag ska jag till mödravården och då hoppas jag att de säger att det är ok att rida igen. Det blir nog inte mer än skritt, men det är i alla fall något!


/Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards