Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Direktlänk till inlägg 19 september 2013

Tålamod

Av Kastrullhäxan - 19 september 2013 18:32

Jag måste säga att jag beundrar alla ensamstående föräldrar!


Och jag undrar var alla får tillräckligt med tålamod ifrån?!
I morse hade Julie bråttom iväg till förskolan. Jag fick nästan klä henne i farten för att hinna med.
Att lämna henne där är inga problem. Hon ger mig en kram samtidigt som jag tar av henne ytterkläderna och sedan sticker hon iväg som en avlöning in i lekrummet. När jg hängt ifrån mig hennes ytterkläder på hennes krok så får jag en kort vinkning innan jag går.
Och hon får massor av beröm av personalen. Hon är duktig och har anpassat sig bra till deras rutiner trots att hon inte gått där så länge. Hon har börjat få kompisar och en flicka har utsett sig själv till Julies "extra-mamma" och hjälper Julie med allt från att ta av sig skorna till att hålla ett extra öga på henne när de leker.
Julie verkar också rätt nöjd med den uppgörelsen, och om hon är nöjd -då är jag också nöjd!


Men sedan vi kom hem har hon varit. Ja, jag ska inte säga trilsk eller dum, för det är hon inte. Men hon har varit krävande. Jag har varit tvungen att ha fokus på henne HELA tiden och när jag, för fem sekunder, släppte henne med blicken så lyckades hon pilla upp ett skåp och få ut en glasburk... Resten kan ni nog lista ut.
Som tur var så hann jag lyfta bort henne innan hon själv blev inblandad i högen av krossat glas, men hon blev hemskt upprörd över att hennes nyfunna skatt åkte ner i soppåsen.

 


Det har varit flera såna här små saker hela kvällen och efter att jag blivit arg på henne på riktigt så blev hon väldigt uppriven och grät. Jag tog då ett djupt andetag, plockade upp henne och omfamnade henne och efter någon minut slappnade hon av och lugnade sig.


Även om jag älskar henne av hela mitt hjärta, så pass att det gör ont för att all kärlek inte riktigt ryms där inne, så har jag också en gräns för vad jag orkar med.
Att en otroligt tung vecka på jobbet dessutom lyckades krocka med en av sambons skåneveckor gör det inte direkt bättre.


I ärlighetens namn är jag så trött att ögonen snart går i kors. Jag behöver duscha ikväll, men jag orkar knappt lyfta händerna för att skriva det här inlägget.


Jag vet att jag har en otrolig tur som har en så härlig jänta som Julie är. Hon är glad, skiner som en liten sol och sprider glädje. Hon sover duktigt om nätterna, är inga problem att natta och äter det mesta som serveras.
Hon är frisk och kry och pigg.
Ämdå har jag, stundvis, svårt att känna att jag lever upp till mina egna förväntningar jämtemot henne.
Jag vill ju vara världens bästa mamma, pedagogisk, tålmodig och så där lagom sträng.
Jag vet att den mamman inte finns i verkligheten, ingen är perfekt. Jag vet också att det här är mitt första barn och jag har lika mycket att lära av henne som hon har av mig.
Men det är svårt. Det är jättesvårt, framförallt när man är trött av andra anledningar.


Nu sover hon i alla fall och jag ska försöka masa mig in i badrummet, över badkarskanten och vrida på vattnet så att jag har en chans att bli något renare än vad jag är just nu.


Over and out.
/Kastrullhäxan  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kastrullhäxan - 5 april 2014 22:14

I morse väckte sambon mig 04.30.Sådana mornar undrar man varför man har häst egentligen...Men jag lyckades ta mig ur sängen, krypa i kläderna och få en smörgås i magen.Sambon fixade Julie (gissa om hon var trött!) och 05.20 hämtade vi upp C för vidar...

Av Kastrullhäxan - 4 april 2014 21:33

De senaste dagarna har jag känt att jag balanserar lite grann när det gäller mitt humör.Jag kämpar fortfarande mycket med mig själv. Framförallt den där lilla detaljen att en åsikt om någon som jag har gjort faktiskt inte speglar vad personen som utt...

Av Kastrullhäxan - 3 april 2014 20:36


      En hund som jag hade hand om och som jag saknar otroligt mycket.Även om  hon hade sina sämre sidor så vet jag att jag aldrig får en sån hund igen.Lisa Katinka Johansson.Jag saknar dig hjärtat.  /Kastrullhäxan ...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:53


För bara en liten stund sedan kom jag på att det är 5 år sedan jag var till Fjugesta och hämtade Jum-Jum.Då visste jag fortfarande inte att han en dag skulle bli min alldeles egna eller att vi skulle starta ett SM tillsammans, eller att jag skulle ly...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:41


Eftersom Vickan var här nyligen så fick jag rota ordentligt i arkivet för att hitta en bild på mig OCH en vän.Jag har en förmåga att bara hamna på bild när jag sitter till häst av någon anledning. Jag hittade i alla fall denna:   En bild som är sna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards