Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Direktlänk till inlägg 19 november 2009

Ny häst i stallet

Av Kastrullhäxan - 19 november 2009 23:10

Jum-Jum har fått bo en natt i varmstallet då det kommit en ny häst till stallet.

Det är en ettårssto, quarter och fux. Så söt!

Hon står i boxen intill Jum-Jum, men eftersom hon ska gå i samma hage som stallägarens häst Nova så fick Nova och Jum-Jum byta box för en natt. Då kunde den nya och Nova nosa på varann och bekanta sig lite genom gallret.


 

Jag TROR att hon heter Ayla och hon mäter redan 147 i mankhöjd. Hon är ganska långbent och inte riktigt så kraftig som man annars kan uppleva quartrarna, men som sagt, hon är bara ett år än så länge.


Jum-Jum visste inte riktigt hur han skulle bete sig inne o Novas box. Den är ju liksom.. JÄTTESTOR! Och när han sedan till råga på allt blev ensam i varmstallet for han som en elvisp runt i boxen och gnäggade. Men jag tror att han sovit gott  för min kära sambo fick borsta bort torven på honom i morse och det såg ändå rätt ok ut därinne.


Tyvärr dog min kamera idag, tänkte ju ta lite kort på Jum-Jums hull, och manen som jag gjorde en 5-minutersklippning på igår. Den blev INTE snygg så idag har jag försökt jämna till det. Inte är den perfekt, men jag tror i alla fall att man slipper skämmas ögonen ur sig.


Vi körde ner bil + transport till sambons jobb ikväll och tvättade hela ekipaget utvändigt. Det var verkligen på tiden. Bilen är det inte länge sedan vi tvättade men det räcker ju med att köra om en långtradare så blir den grå igen, och transporten har inte blivit tvättat utvändigt sen den kom hem. Och den har ju faktiskt rullat några mil nu.

Bilen blev svart och transporten blev vit som nyfallen snö, FINT!

Dock ramlade några dekaler på stänkskärmarna bort när sambon körde högtrycken över, men det kan jag överleva.

Jag är ju sugen på att ordna egna dekaler, men vi får se.

Sambon passade också på att bocka till plåten vid ventilationen fram så nu hoppas vi att oljudet som funnits försvinner helt.


För övrigt har sambon nästan lovat mig att få göra en säkerhetskontroll av Saaben. Det kommer inte bli så mkt på den, det vet jag, men det var riktigt billigt + att man fick nya märken på motorhuven och bagageluckan. Visst är jag fånig?

Och håll i er nu: Jag har sagt till sambon att jag kan tänka mig att göra mig av med Saaben och skaffa en volvo som han så gärna vill ha. Jag är ju Saabfrälst sedan en 9000 fanns i mitt liv, och jag tycker hemskt mkt om Saaben vi har nu. Den är ju en ganska god kamrat till mig och vi spenderar rätt mkt tid ihop då jag har den till jobbet, till stallet o när jag handlar.

Men sambon drömmer om en Volvo V70, den modellen som ser ut som 850 kombi. Och jag har nyligen läst mig till att den modellen får dra 1500kg på B-kort. Det skulle innebära att jag kan köra transporten själv! Med Saaben blir det 60kg för tungt och kör jag då kan jag åka på olovlig körning eftersom jag inte har BE-kort.

Så... Om han fixar en sån volvo så går jag med på det...

När jag pratade med sambon funderade han en minut och så sa han: "Nja... Den här får hänga med i alla fall två år till"

Buhuuu... Jag kommer aldrig få lära mig att köra med släpvagn =( Jag vill ha BE-kort NUUUU!!!


Svärmors badrum är färdigrenoverat, det blev kalasfint och vi kommer antagligen välja samma färg här nere som hon har valt i sitt badrum. Men vi får se. Det är inte våran tur förrän till våren.



Nu ska jag gå och få liv i min stackars sambo som somnat på soffan. Ska försöka få med honom in i sovrummet så han får sova i sängen i natt. I morgon bitti ska vi kliva upp 06.20 och leda ut hästarna i hagen. Kallt o mörkt o ruggit. Sedan ska vi hjälpa sambons moster att hämta en soffa i Sandviken så bil + transport lär väl bli skitiga igen. Nåja, grejerna ska användas, det är ju det de är till för och mår bäst av!


Så. God natt allesammans! =)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kastrullhäxan - 5 april 2014 22:14

I morse väckte sambon mig 04.30.Sådana mornar undrar man varför man har häst egentligen...Men jag lyckades ta mig ur sängen, krypa i kläderna och få en smörgås i magen.Sambon fixade Julie (gissa om hon var trött!) och 05.20 hämtade vi upp C för vidar...

Av Kastrullhäxan - 4 april 2014 21:33

De senaste dagarna har jag känt att jag balanserar lite grann när det gäller mitt humör.Jag kämpar fortfarande mycket med mig själv. Framförallt den där lilla detaljen att en åsikt om någon som jag har gjort faktiskt inte speglar vad personen som utt...

Av Kastrullhäxan - 3 april 2014 20:36


      En hund som jag hade hand om och som jag saknar otroligt mycket.Även om  hon hade sina sämre sidor så vet jag att jag aldrig får en sån hund igen.Lisa Katinka Johansson.Jag saknar dig hjärtat.  /Kastrullhäxan ...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:53


För bara en liten stund sedan kom jag på att det är 5 år sedan jag var till Fjugesta och hämtade Jum-Jum.Då visste jag fortfarande inte att han en dag skulle bli min alldeles egna eller att vi skulle starta ett SM tillsammans, eller att jag skulle ly...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:41


Eftersom Vickan var här nyligen så fick jag rota ordentligt i arkivet för att hitta en bild på mig OCH en vän.Jag har en förmåga att bara hamna på bild när jag sitter till häst av någon anledning. Jag hittade i alla fall denna:   En bild som är sna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards