Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 26 mars 2011

Av Kastrullhäxan - 26 mars 2011 16:38

Sist jag och Jum-Jum var iväg och hopptränade så sa jag att det fick vara sambons grej. Jum-Jum bara stannade och stannade och tillslut var det inte ens roligt längre.


Idag var det hoppning igen, och eftersom min kära sambo hade fotbollsmatch så blev det min uppgift att träna. Jag hängde på halsremmen och kortade stiglädren och sen red jag.

Jag valde att prova att rida på hackamoret idag. Jag har fått för mig att han bjuder fram bättre när man går bettlöst.

 Och han har varit jätteduktig. I början krånglade vi lite grann och åt vilket håll vi skulle, men när vi var klar med den biten så var det bara hörnen i galopp som var svåra. Allt annat har han gjort så klockrent! Sprången har känts riktigt bra och Jum-Jum har lyssnat riktigt bra på framåt.


En kompis har matat i honom en massa godis som hon sedan lämnade till sin dotter (som red sin ponny under samma lektion) och när vi var klara och skulle gå ut fick dottern godispåsen. Jum-Jum är lite intresserad av denna vita skönhet till ponny och när Allram då närmade sig fick Jum-Jum nog. Han la öronen bakåt och for iväg för att skydda "sin" tjej och "sin" godispåse.

Allrams ägare förstår att Jum-Jum säger ifrån, för det är inte alltid som Allram är så himla gullig emot honom. Men jag tycker att de kan ta den där biten i hagen och inte när det står en massa folk i närheten.

Speciellt orolig blev jag naturligtvis för kompisens dotter, men allt gick bra.



Idag har jag också gjort något tråkigt. Jag har nämligen lagt ut min transport på blocket för försäljning.   Jag behöver mer lastvikt än vad denna pärla är konstruerad för. Det är verkligen med en törn i hjärtat som jag har beslutat mig för detta då både jag, sambon och framförallt Jum-Jum trivts så himla bra!

Så om ni vet någon som söker hästtransport så kan ni hojta till. Det är en Thule Trane med boggie. Totalvikt 1500kg.


Kramis från Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards