Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Direktlänk till inlägg 19 juli 2012

Nappar, nappar och åter nappar

Av Kastrullhäxan - 19 juli 2012 11:40

Nu ska jag försöka kasta ihop ett inlägg under tiden som Julie sover. Jag misstänker att hn kommer vakna snart och vilja ha mer mat.


Om ni tyckte att inlägget om nappflaskor var förvirrande så ska ni veta vilken djungel det är med nappar!

Jag har alltid trott och tyckt att "napp som napp" och aldrig tänkt på att de ser olika ut, mer än möjligtvis den lilla bild som kan finnas på knoppen på nappen.
Så innan Julie föddes köpte jag bara hem två nappar att ha "i fall att" och det enda jag egentligen tänkte på var att kolla att de var i rätt storlek. (De är mindre för barn upp till 6 månader).


De napparna ser ut såhär:    
Att den är vinklad uppåt antar jag är för att den ska peta lite på den punkt i gommen där sugreflexen sitter.

Jag kan säga att Julie ALDRIG har tagit de här napparna. De åker ut lika fort som de stoppades in och hon blir inte alls särskilt nöjd.


Vi hade ju med oss en napp hem från Neonatalavdelningen och den nappen har hon tagit och varit ganska nöjd med. Den kanske jag har visat innan, men den ser i alla fall ut såhär:
 
(Jag ska lägga in bild på den från sidan också)

Det har sett lite roligt ut när hon snuttat på den. Den ärju genomskinlig så läpparna har varit som ett litet rosa O på andra sidan skölden i nappen.
Men att ha bara en enda napp till ett barn är ju dödsdömt. Sambon förstod inte alls först varför jag ville ha fler nappar, men när denna en dag försvann spårlöst och han letade igenom hela lägenheten så förstod han.
Jag har i alla fall letat i olika butiker efter nappar som är liknande denna och det närmaste jag har kommit är Phillips Advent. De ser ut såhär:

   
Munstycket på nappen från Neonatalavdelningen (Cpap-napp heter den för övrigt) är rund med en liten kula längst ut. Munstycket på adventnappen är platt och bredare än cpap-nappen.
Den här nappen har Julie tidigare tagit emot, snuttat några tag på och sedan spottat ut igen.


I ett sista desperat försök att hitta en napp som Julie faktiskt gillar så mailade jag namnnappen.se. Jag beskrev mitt problem och visade en bild på cpap-nappen. Dagen efter hade jag ett mail där hon som har namnnappen skrev att tre provnappar var på väg hem till mig från Danmark och några dagar senare anlände även napparna.

 

Nappen ovan lite större och heter "Deluxe". Julie tycker nog att den är lite för stor.


 
Nappen ovan är som ni ser gulbrun. Den är gjord i latex och är lite mjukare än vad siliconnapparna är. Denna tycker Julie inte alls om. Det sägs att det är svårt att ge latexnappar när barnen väl vant sig vid silicon.
Om jag inte minns fel så hade jag nästan enbart latexnappar när jagv ar liten, men jag kan ha fel..


   
Denna är lite cool tycker jag. Den har små noppor både på nappen och på insidan av skölden. Det ska visst stimulera sugandet. Denna nappen har Julie tagit emot tidigare.


Så, helt plötsligt, bestämde sig Julie för att ingen av de nappar hon tidigare tagit emot (cpap-nappen och den gula med noppror) dög längre. Hon bara spottade ut. Och vad gör man??? Jag provade att istället ge henne en handduk att snutta på och då blev hon nöjd igen... I några dagar.
Sen studerade jag henne när hon grejade med handduken. Hur mkt handduk ville hon ha? På vilket sätt försökte hon knöla ihop den? (Julie är fortfarande gansa liten och har inte direkt någon medvetenhet i allt hn gör. Hon försöker få sina behov uppfyllda men det är inte så att hon viker handduket medvetet på ett särskilt sätt varje gång)
Efter att ha tittat på henne en stund provade jag först den vinklade nappen men den åkte genast ut och då provade jag Adventnappen istället. VIPS! Så hade jag en lugn och nöjd Julie i famnen som snuttade på nappen på ett väldigt bra sätt.
Nu har det gått några dagar sedan dess och Julie är fortfarande nöjd med Adventnappen.

Min fundering är om det blivit såhär efter att vi bytte de runda napparna på flaskorna till en sort som är mera platt???

Nu måste jag sluta!

/Kastrullhäxan  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kastrullhäxan - 5 april 2014 22:14

I morse väckte sambon mig 04.30.Sådana mornar undrar man varför man har häst egentligen...Men jag lyckades ta mig ur sängen, krypa i kläderna och få en smörgås i magen.Sambon fixade Julie (gissa om hon var trött!) och 05.20 hämtade vi upp C för vidar...

Av Kastrullhäxan - 4 april 2014 21:33

De senaste dagarna har jag känt att jag balanserar lite grann när det gäller mitt humör.Jag kämpar fortfarande mycket med mig själv. Framförallt den där lilla detaljen att en åsikt om någon som jag har gjort faktiskt inte speglar vad personen som utt...

Av Kastrullhäxan - 3 april 2014 20:36


      En hund som jag hade hand om och som jag saknar otroligt mycket.Även om  hon hade sina sämre sidor så vet jag att jag aldrig får en sån hund igen.Lisa Katinka Johansson.Jag saknar dig hjärtat.  /Kastrullhäxan ...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:53


För bara en liten stund sedan kom jag på att det är 5 år sedan jag var till Fjugesta och hämtade Jum-Jum.Då visste jag fortfarande inte att han en dag skulle bli min alldeles egna eller att vi skulle starta ett SM tillsammans, eller att jag skulle ly...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:41


Eftersom Vickan var här nyligen så fick jag rota ordentligt i arkivet för att hitta en bild på mig OCH en vän.Jag har en förmåga att bara hamna på bild när jag sitter till häst av någon anledning. Jag hittade i alla fall denna:   En bild som är sna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards