Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 19 augusti 2009

Av Kastrullhäxan - 19 augusti 2009 08:30

Klockan är 8.30 och om en timma ska jag vara på Svenska bilprovning med min älskade 9-5a. Vi får väl se hur det går.


Igår var jag med Lumi till veterinären. Det var dags för den årliga vaccinationen och tja... Jag får säga att det gick bra.

Först ville Lumi inte alls gå in i buren. BLÄ!!! Det är inte som Pyret som man sätter i burens öppning och sen ger en liten lätt puff på rumpan, Lumi satte verkligen ner alla fyra tassarna i golvet och vägrade gå in. Hon påminde faktiskt lite grann om Jum-Jum!!!


Jag fick i alla fall in henne varpå hon börjar kloa för att få upp gallerdörren. Det får hon inte då den inte är helt och hållet stabil. Pyret har vid ett tillfälle forcerat den, så ja... Och eftersom det regnade på ganska bra ute så valde jag att lägga en regnrock över buren och då lugnade hon sig snart.


När jag går över parkeringen blev jag varse om att jag borde skaffa gummistövlar. Nattens ihärdiga regnade hade översvämmat parkeringen så jag fick gå absolut närmast garageportarna för att få ut bilen. Jag tror att det var fyra vaktmästare som sprang runt med varsin kvast och letade efter brunnarna.


Sätter fast Lumi på passagerarsidan med bältet och börjar min färd. På sina ställen måste man ta det lugnt eftersom vägen är översvämmad. Jag är rädd för att få vattenplaning trots att jag vet att jag har bra däck.

I korsningen mot Hille blinkar jag och svänger in vid refugen för att ta vänster. Jag får inget möte så jag förbereder mig att svänga.

Rätt som det är får bilen som står till höger i korsningen för sig att han kan köra, antagligen tittade han bara på själva vägbanan där de kör 90 och inte om det stod någon som skulle svänga.

Det var faktiskt lite otäckt för han såg mig verkligen inte förrän i sista sekund. Så han stannar mitt på körbanan! Tur att det inte kom någon!

Så ja... Lite skakis blev jag allt fast det inte alls var riktigt så illa som det låter. Hade han kört så hade jag nog hunnit stanna, även om det varit med en hårsmån, men nu stannade vi ju bägge två...


Jaja... Ska fixa det sista innan jag går ner till bilen och åker iväg. Håll tummen nu!


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards