Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Direktlänk till inlägg 30 april 2012

Måndag sista april

Av Kastrullhäxan - 30 april 2012 11:29

 
Här i Gävle kan man bara konstatera att våren kommit. Det var förvisso kallt i morse när vi åkte och släppte ut hästarna, men det börjar bli riktigt skönt nu och under dagen skulle det tydligen bli riktigt kalas.


Vi gjorde klart i stallet i morse, så jag tror att min medryttare blir riktigt glad när hon upptäcker att hon bara behöver gå och hämta hästen, borsta och rida ut. Allt annat är nämligen klart.


Igår kom "bossen" (=Allram) hem. Jag var lite smått orolig att våra två inte skulle fatta att han fortfarande är samma häst, men redan när Allram klev ur transporten hälsade Jumme och Mulle glatt och det syntes på dem att de visste att det var deras kamrat som återvänt.
Vi släppte ihop dem i skogshagen en stund och först gick de bara och åt av det lilla späda gräs som kommit upp, men sedan var Allram fram till våra två och la öronen bakåt varpå våra flyttade sig med en gång. Så det var aldrig något tjafs om någon rangordning där utan allt är precis som det var innan Allram åkte. Det kändes jättebra så de fick gå där tillsammans till det var dags att hämta hem dem.
När vi kom på kvällen stod de på rad i grinden och väntade snällt, inga problem alls.


Jag mätte Jum-Jum med viktbandet i fredags. 386kg. Jag är jättenöjd, så nu få rhan lite påökt på kvällsmaten. Så får jag hålla koll så att han inte ränner iväg nu när det börjar komma små gröna strån i hagarna.


Idag har jag varit iväg till läkaren igen och fått min sjukskrivning förlängd. Jag har ju fortfarande inte fått svar från FK om huruvida min havandeskapspenning är beviljad eller inte. Underbart med tanke på att jag ansökt om det från den 15e april. Uppenbarligen ska man helst veta en hel månad i förväg att man ska bli så dålig att man inte kan jobba. Men det där är en annan historia som jag inte tänker babbla om här just nu.


I förrgår gjorde jag en liten ministädning bland mina saker i stallet. Inga stora grejer utan bara att lite vintertäcken fick flytta upp på loftet och så.

I förrgår var jag också och gjorde en kanonaffär. En tjej hade plocat ihop en hel pappåse med barnkläder (för flicka) och ville byta mot ett paket blöjor. Hon skrev att en del klädervar fina och andra mer slitna, men jag for upp på CityGross och köpte de blöjor hon ville ha och upptäckte till min förtjusnning att jag fick 30kr rabatt på dem. Så jag har fått tag i en hel påse barnkläder för ungefär 70kr!
Påkvällen kikade jag och sambon igenom kläderna, och de är ju begagnade men jättefina! När jag hade plockat upp hälften av kläderna fick jag nästan dåligt samvete. Hon hade gott kunnat få två paket blöjor för det där priset!


Förhoppningsvis har jag också gjort en annan fin affär. Det känns så i magen i alla fall, trots att sakerna inte är framme hos den som ska ha dem än.
Jag vet inte hur mkt jag vågar berätta eftersom jag inte vet om personen i fråga läser min blogg och det vore tråkigt att förstöra en bra överraskning. Jag har i alla fall pratat med personens mamma som sa att jag kommer göra en kille väldigt, väldigt lycklig!

Igår fick katterna komma ut på altanen en stund, dessutom i två omgångar. Jösses vad de njöt. Pyret hade så bråttom ut att jag knappt fick på honom sele och koppel. Han for runt innanför dörren och visste inte hur han skulle få kraft att spinna högre av tacksamhet. Lumi var också med och for runt och precis innan jag öppnade dörren började även hon jama av upphetsning.

Och jag vet inte vem utav dem som var ut på gräsmattan och myste först!
Som tack kom Pyret in och la världens kräka i köket, för att sedan gå ut och lägga sig att sola en stund till.

Förhoppningen är i alla fall att vi ska hinna ta ut dem en stund idag också.


Näää hörni... Nu får jag ta och ge mig. Det finns saker i hemmet att göra också, även om jag inte kan göra så mkt som jag vill.

Ha det fint!


/Kastrullhäxan  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kastrullhäxan - 5 april 2014 22:14

I morse väckte sambon mig 04.30.Sådana mornar undrar man varför man har häst egentligen...Men jag lyckades ta mig ur sängen, krypa i kläderna och få en smörgås i magen.Sambon fixade Julie (gissa om hon var trött!) och 05.20 hämtade vi upp C för vidar...

Av Kastrullhäxan - 4 april 2014 21:33

De senaste dagarna har jag känt att jag balanserar lite grann när det gäller mitt humör.Jag kämpar fortfarande mycket med mig själv. Framförallt den där lilla detaljen att en åsikt om någon som jag har gjort faktiskt inte speglar vad personen som utt...

Av Kastrullhäxan - 3 april 2014 20:36


      En hund som jag hade hand om och som jag saknar otroligt mycket.Även om  hon hade sina sämre sidor så vet jag att jag aldrig får en sån hund igen.Lisa Katinka Johansson.Jag saknar dig hjärtat.  /Kastrullhäxan ...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:53


För bara en liten stund sedan kom jag på att det är 5 år sedan jag var till Fjugesta och hämtade Jum-Jum.Då visste jag fortfarande inte att han en dag skulle bli min alldeles egna eller att vi skulle starta ett SM tillsammans, eller att jag skulle ly...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:41


Eftersom Vickan var här nyligen så fick jag rota ordentligt i arkivet för att hitta en bild på mig OCH en vän.Jag har en förmåga att bara hamna på bild när jag sitter till häst av någon anledning. Jag hittade i alla fall denna:   En bild som är sna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards