Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 12 januari 2010

Av Kastrullhäxan - 12 januari 2010 20:23

Idag kom bonden Per med ny mat till våra hästar. Det var rätt många balar som skulle av hans jättestora vagn. Limus stod längt ner i hagens tryggaste hörn och solade sig, men Jum-Jum stod uppe vid höbingen och försökte pillra loss de enstaka hösilagestråna som KANSKE fanns kvar bland all halm sedan frukosten.


Men när vi började hålla på med hösilagebalarna (de som är öppnade ska ju flyttas längst fram) så vaknade han direkt! MAT, är något som verkligen får honom uppmärksam! Och han kom fram till staketet och tittade och tittade. Han är inte rädd för traktorn då han tidigare har bott på en bondgård, men det är ändå bäst att vara lite på sin vakt så han stod och blåste upp sig.

Varför har man inte med kameran såna gånger!?  

Så länge som Bonden Per höll på med de nya silagebalarna så var ju allt bra, men när han sen greppade tag om två äldre som skulle flyttas så fick Herr Gul bråttom iväg! Hua! Läskigt ju! Han gömde sig bakom höbingen för säkerhets skull!



Själv kämpar jag emot mitt sötsug. Jag lovade mig själv det i nyår, någon måtta får det vara nu. Men fy vad det är svårt! Men det är väl bara att bita ihop antar jag. Godis och glass är numera begränsat till helger och fest. Och så ska jag försöka röra mig mer så att Jum-Jum för tillfället promeneras ganska mkt för hand passar mig faktiskt jättebra. Förhoppningsvis kan de här promenaderna stärka min fot tillräckligt så att jag klarar av att jogga sen. Då blir det joggingturer för mig och Herr Gul.  


Sambon och jag pratar redan om utställningen i sommar. Vi funderar på vem av oss som är mest lämplig att visa den gule. På ett sätt vet jag att min sambo springer bättre än mig och därför har möjlighet att visa en bättre trav hos Jum-Jum.

Jum-Jum har dessutom mognat och är inte alls lika trög och ovillig som i somras, men om Jum-Jum nu mot förmodan inte travar direkt på kommando, eller drar åt sidan i traven (vilket han gjorde för mig) så undrar jag om min kära sambo verkligen har modet att säga till honom att uppföra sig? Vi får prata igenom det och öva!

Nu ska jag kolla in något program som tydliegn var på TV, och sedan funderar jag på att ta ett varmt skönt bad (som kommer avslutas med att jag får ta ett litermått och ösa ur badkaret efteråt, är det värt det?)  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards