Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 3 maj 2011

Av Kastrullhäxan - 3 maj 2011 20:51

Idag var en sån där dag när man inte borde ha klivit ur sängen.

Det kändes verkligen inte bra, men jag tvingade mig vidare och det visade sig sedan att dagen artade sig bra... Fram till frukost ungefär.


Så värdelöst! Och det har legat som ett grått moln över mig hela dagen.


Skit samma. Nu på kvällssidan var jag och Ronja ut med hästarna en sväng i Hemlingby. Givetvis var det fullt med folk där så hästarna blev lite nippriga. Hade jag vetat det så hade jag aldrig ridit åt det hållet.



Annars är det väl bara ganska tufft omkring oss just nu. Jag försöker fibbla med medicinen och nja... Jag vill ju helst inte ha den, men vet att jag måste trappa ner långsamt. Jag blir bara så trött av den så jag vill helst sluta ta den.

Och så blir jag så less, för jag är ganska säker på vad det är som gör att jag mår dåligt och om jag bara kom ifrån just den biten så skulle jag slippa den där medicinen. Nu tänker jag inte ta upp här vad det är som är problemet, men det är inte bara att vända och gå och slippa skiten. BLÄ! 


Sen har det hänt en del andra saker också. Vi åker på en extra kostnad för hästtransporten bl.a Det känns så trist eftersom vi betalade ganska mkt pengar för den, men det är så det är nu.


Nåja... Nu har jag beklagat mig klart!


I lördags var det Valborg och vi blev bortbjudna till några vänner. Där åt vi lite middag och umgicks och hade det allmänt trevligt.  Gud vad jag njöt av att få vara mig själv för ett tag. Jag kände mig inte konstig eller malplacerad alls, trots att jag var den enda som var nykter.  Såna där små saker betyder så himla mycket!

När det var dags att flytta på traktorn så blev det min uppgift. Jag har inte kört traktor på många, många år och jag har aldrig suttit i en så där modern traktor. Men med lite handledning och instruktioner så fick jag det rätt i alla fall. Jag lyckades tom backa till med vagnen som var bakom.


Vi eldade majbrasa, eller som de säger här uppe, kase. Och killarna hittade mer och mer saker att slänga på och medan de släpade de grejjerna så fick jag hålla hunden. Hunden är dock en riktig buse och försökte ha dragkamp med alla saker killarna hämtade. Jösses vad jag skrattade!  

Rätt som det var så drog hunden iväg åt ett annat håll och jag hängde på. Rätt som det var så ramlade jag nästan huvudstupa över en gammal rockard, som sett sina bästa dagar. Men det slutade i alla fall så bra att jag fick både rockarden (som har bladfjädring) och en speedcart!  

Vet ni vad såna grejjer kostar eller!?!?  

Nu finns det ju visst renoveringsbehov på bägge vagnarna, mendet ska no ginte vara några större bekymmer. Speciellt rockarden tror jag kan bli en kanonvagn att köra efter Jum-Jum.


Jum-Jum och jag har varit ute på tur med vagnen också. Två gånger har vi kört runt Stora Järvsta med Mulle osm sällskap och draghjälp. Vi har skrittat, travat och provat (fast mest av misstag får jag erkänna) att galoppera. Och han har både sparkat bakut en vända, och träffat ena skalmen med hoven. Men han är himla cool och eldar inte upp sig i onödan. Och själva vagnen skrämmer honom inte ett endaste dugg. Den kan hoppa och skramla bäst den vill bakom honom.


Nej... Nu är klockan ganska mkt och jag måte lägga mig i badet. Jag hade helst sluppit, men om jag vill ha några vänner att umgås med så måste jag spola väck hästlukten.


Ha det fint hörrni!


/Kastrullhäxan             

Ett urval av bilder från april månad!


BTW: 1a maj blev Jum-Jum storebror igen. Hans mamma fick sin sista fölis, en hingst som kommer att heta Jubilé.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards