Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 16 april 2009

Av Kastrullhäxan - 16 april 2009 20:58

Idag har himlen hängt grå över mig...


Det började med lite lätt huvudvärk så jag stoppade i mig en tablett innan jag drog till stallet.

Kan inte påstå att min ridlust var skenande hög.

Väl i stallet är veterinären och tittar till Indio. Jag vill inte gå in på det närmare, men det blev lite sprutor och boxvila några dagar.


Jag fixar till Jum-Jum med vatten och mockning och allt vad skötsel av häst innebär och bestämmer mig sedan för att inte rida. Jag är alldeles för nere.

Så jag bestämmer mig för att mocka i hans hage istället. Och Jumme är med på noterna direkt: "jag tar krattan så kan vi leka!"

*suck*

När jag är klar bestämmer jag mig för att borsta av honom ute i hagen, det är det minsta jag kan göra för honom när han står ut med mig. Så jag hugger några borstar och en hovkrats och går iväg.

Och han tycker att det är skönt, håret rasar av honom och flyger all världens väg. Några gånger är Jumme framme och stjäl kepsen av mig och drar den sen mot gruset i hagen men mest är vi bara vänner och myser ihop.


Precis innan jag ska kratsa hovarna får jag ett sms från min förra hästägare. Hennes gammel är dålig. Han är så dålig att han aldrig mer kommer kunna tränas utan kan bara ridas rakt fram i skogen.

Pålagringar i bägge fram, mer i det ena, + inflammation. Patellaupphakning bak.


Sorgen vällde över mig. Hur kan livet vara så orättvist?

Och genast var Jum-Jum framme hos mig med sin mule och pussade mig i hela ansiktet, snusade mig försiktigt i nacken o försökte på sitt busiga vis snyta kepsen igen. När jag sa ifrån tog han tag i jackärmen och drog precis som om "Kom igen då! Borsta mig, sitt inte bara där!"


Jag sörjer så att Brandy inte kommer finnas så länge till, samtidigt som det är en tröst att jag fått hit Jum-Jum. För vad hade jag gjort om jag inte haft honom? Hålet i mitt hjärta hade varit ännu större.

Långt inne i mitt hjärta kommer det hur som helst alltid att galoppera en vit liten häst, hans namn är Meriadoc Brandybuck.

Av Kastrullhäxan - 16 april 2009 10:49

Skönt att se att han är så trygg att han vågar ligga ner.

Men han vet nog att Lollo ser efter honom.


Som jag fattade så ska hovis komma idag.


Alla bilder i detta inlägg är tagna av Indios Anna.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards