Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 28 maj 2010

Av Kastrullhäxan - 28 maj 2010 23:38

Idag vaknade jag en kvart innan väckarklockan ringde, alltså 4.30 Jag låg kvar och gosade med Lumi tills klockan ringde och då letade jag reda på lite kläder och stoppade i mig en smörgås innan jag satte mig i bilen på väg till jobbet.


Idag var det stora väskan och en IKEA-påse med på färden. Vi skulle nämligen ha After Work och det var ingen idé för mig att åka hem. Så jag jobbade över lite och ordnade med en tipspromenad. 15 frågor fick jag ihop och det handlade om oss på jobbet. Det blev visst uppskattat i alla fall, för det var bara positiva och glada miner när de kom tillbaka från sin promenad runt huset.

Vann gjorde en kollega med 14 rätt, det är riktigt bra gjort!


 

Och hur får man kollegorna att svärma runt sin bil?

Jo man skriver en fråga om bilen och sätter den i bakrutan. Det är många som gått runt min bil idag och kikat kan jag lova  

Körde förresten ner ett par kollegor till Systmet idag. De tyckte att jag hade välstädad bil. Skämtar de eller??? Jag har inte dammsugit den på hela vintern och det är hästhår överallt. Men de tyckte att det skulle fungera utmärkt att operera i den miljön -åtminstone vad gällde hygien, plats är det mer brist om!

Och de har faktiskt fler än 2 ölsorter på Systemet i Tierp, de har tom "tag själv" där. Lite förvänad blev jag faktiskt. Jag får nog ta en lite längre tur runt köpingen och se hur stort det faktiskt är egentligen!


Nåja... Om jag nu inte ska ta det här i kronologisk orsning (eftersom jag redan berättat om tipspromenaden) så åkte vi tillbaka till jobbet efteråt och jag kastade mig i duschen. Lite intressant var det allt, då jag inte orkade sätta upp duschdraperiet och det finns en helkroppsspegel i duschrummet. Det är nog första gången som jag ser mig själv duscha, haha! Sen har vi lampor som släcker sig själva efter en stund (de tänds av rörelse) och det slocknade 4 ggr medan jag duschade.  

Gjorde mig sedan i ordning och ja, det blev bra. Hade tuppkam idag och folk tyckte att det var häftigt. Jag är lite sugen på att göra sidecut, men vet inte...



 

Ni får ursäkta det dåliga ljuset, och ränderna på spegeln!




Jag vet inte om jag berättade vad som hände i måndags? (Har just nu noll koll!)

Hur som helst så ställer jag alldeles för stora krav på mig själv, och när jag inte klarar vad jag åtagit mig så klandrar jag mig själv och tillslut brister det.

Detta hände i måndags morse. Samtidigt kände jag att jag inte kunde gå undan heller (hade ju 180 liter sås som jag stod och oroade mig över) men VIPS! så hade jag ett gång kollegor runt mig som fångade upp mig, stillade min oro och stöttade mig genom hela proceduren. Och jag hade ju gjort saker och ting rätt, bara lite bakvänt och inte som alla andra gör.

När dagskiftet dök upp vid 8.30 var jag fortfarande rödgråten, men hade läget under kontroll och jag fick ut såsen till alla + att den vegetariska såsen blev KANONGOD! Det är inte alltid så lätt, och när man frågar om råd och en säger "citron" och en annan "socker" så gäller det att tänka till själv och göra på det sätt som man själv tror/tycker är rätt. (I just detta fallet hämtade jag lingonsylt)


Det som hände kom i alla fall på tal idag (det var jag som tog upp det lite grann så det är lugnt) och jag är ännu mer lugnad nu. Jag vet med mig att jag har mina fel och brister, men jag är ärlig med dem och jag vill bli bättre. Här har jag all chans i världen att lära mig av väldigt bra och fina människor och det ska jag se till att göra nu. Jag är så tacksam att jag fått den här chansen i mitt liv, att jag får möjlighet att ta tillvara på den och att det finns så fina människor runt om kring mig. Tusen, tusen tack för att ni är ni!  


 

/kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards