Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Direktlänk till inlägg 27 december 2010

Julen 2010

Av Kastrullhäxan - 27 december 2010 16:44

Jag antar att det är bäst att jag skriver ett inlägg om vad jag har hållit hus i jul också.   Fast alla kanske redan vet?

Nåja, det känns som om vi packat och packat och packat i all evighet.

Vi hade ju bestämt att vi skulle ha med oss Jum-Jum och hans grejer började jag packa redan i början på förra veckan. Det blev en hel del grejjer kan jag lova. Många saker helt i onödan. Undrar när jag ska lära mig att jag inte har mer än 24 tim/dygn på mig att göra saker. Nåja...

Onsdag kväll gick jag omkring här hemma, genomtrött och försökte packa åt mig själv också. Tur att jag skrivit packlista tidigare så att jag kunde följa den.

Ändå var det några få saker som jag stoppade ner i väskan på torsdag morgon och sambon var snäll och tog med badlakan åt mig.


Jag åkte tåg till jobbet torsdag morgon och jobbade några timmar (gjorde bl.a 60 liter soppa). Samtidigt var sambon hemma och packade in alla grejer i bilen, matade hästar och lastade sedan Jum-Jum och alla hans saker i transporten innan de gav sig iväg mot mitt jobb där de hämtade upp mig.


Det blev en låååång resa, framförallt för Jum-Jum, men även för min sambo. Själv somnade jag och sov jättegott, Tur att man hade kudde med sig.

Det var halt och ganska mycket jultrafik. Som tur var skulle de allra flesta norrut och vi söderut, men nog var det en hel del bilar även i södergående riktning.

De allra flesta bilister skötte sig jättebra och tog det lugnt i trafiken. Vi stötte inte på någon helgalen trafikdåre, men man undrar varför de ska ha så bråttom om när det blir tvåfiligt? När det sedan blir enfiligt saktar bilisterna ner/kör in så nära varann att de är tvungna att bromsa och det blev tyvärr ganska ryckig körning.

I Västerås vaknade jag till (eller det var nog så att sambon väckte mig) och jag såg då i kameran att Jum-Jum var trött. Flera gånger försökte han sova, men blev hela tiden störd av den konstiga bilkörningen. Det blev inga hårda inbromsningar för oss, men det är ändå påfrestande för hästen.

I Köping stannade vi till för kisspaus och lite fika. Jum-Jum erbjöd vi lite vatten (men han ville inte ha) och sedan fick han stå i transporten och vila en liten stund och efter det var han piggare igen.


Väl framme i Askersund, hos min kusin rättare sagt, lastade vi av och gick några varv på stallbacken innan han fick gå in i en gigantisk box. Hihi, han kände sig nog lite vilsen där inne första natten. I boxen intill stod gamle Miller och höll Jum-Jum sällskap.

Miller och Jum-Jum har gått tillsammans i hagen och de har haft så underbart roligt ihop. Jag tror inte att jag har sett Jum-Jum leka så mycket i hagen tidigare som han har gkort de här dagarna. Det roligaste har varit att det är Miller (snart 22 år) som vill leka!   Behöver jag säga att Jum-Jums täcke har legat illa till???


Julaftonen började vi med att kliva upp och släppa ut hästar, släpa vatten till hagarna och mocka. Jag och sambon tänkte vara snälla och mockade då alla boxar i stallet (4 st). Det roligaste är att en häst har permanentbädd och det upptäckte inte sambon förrän han grävt ett stort hål i den. Så det var bara att tömma ut den...

Det blev också en del skära och hacka under julaftonen. Jag hade lovat pappa att göra en Janssons frestelse och han hade köpt hela ansjovisar. Hej och hå. Men det blev bra smak i alla fall och jag fick mkt beröm för den.  

Och lagom till att vi fått fram julbordet så började det strömma in människor från när och fjärran.

Vi blev ganska många, både stora och små. Äldst var min farmor, 86 år. Jag tror inte att hon hörde ett dugg av vad vi pratade om, men hon satt och log hela dagen. Jag tror att hon kände gemenskap med oss andra i alla fall.

Och när vi väntade på desserten så skulle hon först gå ut och hjälpa till med disken, men jag fick henne att sitta hos mig i fönstret och titta på hästarna som lekte istället.  

Det var en helt underbar jul, även om jag blev väldigt trött på slutet. Men farmor var uppe och gick med hjälp av rullatorn och hon såg så glad och bekymmerslös ut. Jag har världens bästa farmor.  


På kvällen åkte vi upp till pappas stuga och åt ytterligare ett julbord där. Jag var så mätt att jag höll på att spricka, men gott var det och väldigt, väldigt trevlig.

Dock satte den långa dagen sina spår och jag somnade nerbäddad i pappas säng till ljudet av den sprakande brasan i köket. Det var nog den mest underbara sömn som jag varit med om!   Vid 2-tiden blev jag väckt och då var det dags att åka tillbaka och krypa ner i bäddsoffan hos min kusin.


Tack allihop för att ni varit med och förgyllt min jul. Det har varit superdupertrevligt och det var kanonskoj att ha Jum-Jum med!


Juldagen och hemresan får jag nog skriva i ett annat inlägg, annars får ni så mkt att läsa.


/Kastrullhäxan  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kastrullhäxan - 5 april 2014 22:14

I morse väckte sambon mig 04.30.Sådana mornar undrar man varför man har häst egentligen...Men jag lyckades ta mig ur sängen, krypa i kläderna och få en smörgås i magen.Sambon fixade Julie (gissa om hon var trött!) och 05.20 hämtade vi upp C för vidar...

Av Kastrullhäxan - 4 april 2014 21:33

De senaste dagarna har jag känt att jag balanserar lite grann när det gäller mitt humör.Jag kämpar fortfarande mycket med mig själv. Framförallt den där lilla detaljen att en åsikt om någon som jag har gjort faktiskt inte speglar vad personen som utt...

Av Kastrullhäxan - 3 april 2014 20:36


      En hund som jag hade hand om och som jag saknar otroligt mycket.Även om  hon hade sina sämre sidor så vet jag att jag aldrig får en sån hund igen.Lisa Katinka Johansson.Jag saknar dig hjärtat.  /Kastrullhäxan ...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:53


För bara en liten stund sedan kom jag på att det är 5 år sedan jag var till Fjugesta och hämtade Jum-Jum.Då visste jag fortfarande inte att han en dag skulle bli min alldeles egna eller att vi skulle starta ett SM tillsammans, eller att jag skulle ly...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:41


Eftersom Vickan var här nyligen så fick jag rota ordentligt i arkivet för att hitta en bild på mig OCH en vän.Jag har en förmåga att bara hamna på bild när jag sitter till häst av någon anledning. Jag hittade i alla fall denna:   En bild som är sna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards