Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 19 juni 2013

Av Kastrullhäxan - 19 juni 2013 22:14

Idag har det varit en sån där dag när ingenting verkar klaffa.


Julie vaknade av sig själv och fick sin medicin men åt dåligt med frukost. Så gör hon ibland nu för tiden och så är det med små barn har jag förstått.
Jag försöker att inte göra så stor deal av det, utan torkar av henne och sätter ner henne på golvet medan jag plcokar av bordet.

I morse kröp Julie in i sitt rum och lekte en stund men blev sedan ledsen och ville vara i min famn så jag tog upp henne. Hon hade dock inga planer på att mysa utan genast började hon peka på saker på skrivbordet som hon tyckte att jag skulle plocka ner åt henne. Bland annat ville hon ha den gula post-it lappen med inköpslistan på. Det tyckte inte jag utan stoppade undan den och då skulle hon ner på golvet istället och började dra ut böcker ur bokhyllan.
Hon är en nyfiken tjej och vill spana in allting, men vissa saker är inte ämnade för henne (än).
Det hela slutade med att hon somnade lugnt i min famn och sov någon timma.

Tanken var att hennes farmor skulle komma och vara med henne medan jag gjorde stallet men allt drog ut på tiden så hon blev tyvärr lite sen hit. Under tiden som Julie sov så hann jag ringa apoteket som berättade att ingredienserna till Julies medicin varit restade.
Varför kan man inte inte ringa till mig då och berätta det så att jag i alla fall vet?
Jag ringde då till barnkliniken och fick lov att hämta ut mer medicin där så nu ha rjag så att vi klarar oss över helgen i alla fall.
På väg ut till stallet ringde apoteket upp. Medicinen skulle skickas i morgon och jag kunde hämta ut den klockan fyra...

Att såna här saker inte bara kan flyta på gör mig alldeles... Less! Jag förstår att saker och ting kan vara restade, men varför kan man inte ringa mig och berätta att det kommer att dröja? I så fall hade jag kunnat lösa det här igår medan min sambo var hemma, vilket hade varit i alla fall något lättare än idag när jag är själv.


Jag var lite gråmulen ett tag och eftersom klockan hunnit rinna iväg och jag inte hunnit få i mig mat så fick jag stanna på macken och köpa en baguette. Jag var i alla fall duktig och köpte kolsyrat vatten istället för läsk att dricka till. Jag blev lite snällare efter den måltiden.


Tack vare C gick stallet vansinnigt fort att göra klart och snart hade vi öppnat upp lite mer gräs i Jummes hage samt selat ut honom och idag fick C äran att prova att köra.
Hon har kört honom kortare bitar förut, men idag tog hon kommandot hela turen och det gick kalasbra trots att Jumme såg ett spöke bakom en skylt och tvärnitade vid ett tillfälle.
Lite konstigt kändes det att sitta intill. Det är inte ofta som jag får den möjligheten!


Vi busade lite med Jumme i hagen och provade sen att få honom att buga. Hon blir grymt intresserad av godiset och man får ständigt påminna honom om att ta fint för han blir verkligen "PÅ" och vill ha mer godis. Det är nästan så ögonen snurrar runt i skallen på honom. Knasbollen!

Efter stallet åkte jag in på City gross för att handla inför midsommar och upptäcker då att jag glömt inköpslistan hemma.   Det är så TYPISKT mig!
Jag måste få hålla på med det jag gör utan att bli avbruten. Min hjärna verkar gå på högvarv för jämnan och klarar inte av att hålla reda på mer längre.

Nu ska jag försöka avsluta allt jag påbörjat här hemma och försöka få ordning på Julies alla leksaker som hon och jag hjälpts åt att sprida runt i lägenheten under förmiddagen.

Vi får se hur längt jag kommer!
/Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards