Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 2 april 2010

Av Kastrullhäxan - 2 april 2010 20:15

Idag har jag fått håret fixat och jag är så NÖJD!

Snacka om att jag har haft tur som hittat en sån duktig tjej som verkligen förstår vad jag vill ha för frisyr!

Min frisyr är ju inspererad från min häst, och idag pratade vi faktiskt om tuppkam (för det har min häst) men jag vet inte hur det ska fungera under kockmössan?  


Sedan har jag varit hos världens bästa häst, och idag lyckades vi faktiskt flytta höbingen. Den har ju varit fylld med vatten och BLÄÄÄ vad det luktade illa när vi började röra om där i.  


Därefter åkte vi hem och duschade och sedan raka vägen till Max för att få i oss ett mål mat i magen. Det var en enad kör i restaurangen som lät så glada när de fick se mig. Ni är så söta allihopa!  


Jag vet inte riktigt vad jag ska fylla min påskhelg med. På söndag ska vi iväg och träna med pållen i alla fall, men sen då??? Jag kommer få krupp eller nåt!

Jaja, jag får väl städa i stallet. Jum-Jums garderob behöver en genomgång nu.


Nej, nu ska jag se klart på filmen om arbete i töm, jag började titta på den i morse.


Glad påsk på er!

/Kastrullhäxan  

Av Kastrullhäxan - 2 april 2010 07:40

Igår var det ett år sedan som jag fick Jum-Jum hit till Gävle, och jag tänkte gå igenom bildarkivet så att alla kan se vad som hänt under det här året.  

Hoppas at tni klarar av en bildbomb!


  Nyss utsläppt i hagen efter trnasporten från Närke till Gävle.

         

   

Första två veckorna hos oss (bilderna har tyvärr hamnat lite huller om buller)

     

   

 

Det finns så många minnesvärda stunder, så många glada skratt och mitt hjärta blir alldeles varmt när jag tänker på det!


     

Lite blandad kompott, men de här tre ovanför är från juni förra året.

  Som sagt, det finns mkt glädje och skratt kring den här hästen. Om det är någon som bjuder helhjärtat på sig själv så är det Jum-Jum!

                   

Betessäsong, utställning och ridläger... Sommaren har varit ljuvlig!

       

Westerntävlingen i Ockelbo i september, kommer jag någonsin att glömma den?

Jag åkte ju dit med målet att få hästen på transporten och komma till start i en klass. I första klassen höll jag på att ramla av för sadeln gled, och nästa klass gick vi och vann. Det var snopet!

 

Stefan hopptränade en lektion i november, det var nog svårare än vad han trodde!

Under hösten och vintern har jag försökt med olika foderprocedurer, allt från att byta hösilage emot halm, till att han får äta ur hönät. Han har gått ner en hel del i vikt och är nu pigg och fräsch, men vi kämpar hela tiden emot tjockheten... Det är jobbigt må ni tro!

     

När snön väl kom i vintras så kändes det som om det inte fanns något slut på eländet. Det har vräkt ner och hästarna har haft som en trappa upp i sin hage, den fick vi tillslut ta bort med traktorns hjälp så att vi kunde komma in och ut ur hagen utan att det blev farligt. Strömmen i hagen har inte gått runt ordentligt och våran höbinge har frusit fast (den är numera vattenfylld också så den går inte att användas alls för tillfället)

  Som sagt... En hel del snö!

           

Under förra hösten köpte vi dessutom en ny transport så att vi fick möjlighet att lastträna. Numera går Jum-Jum på snällt hemma på våran stallplan, men vi behöver träna mer på bortaplan (han verkar inte vilja åka hem nämligen)

I januari blev det dessutom svinkallt och då blev Jum-Jum lite förkyld. Det blev skrittpromenader och lite lek och bus på banan under ungefär 2 veckor, men sedan var han frisk och kry igen.

         

Hur tokig han än är så är han för himla go också. Jag utsätter honom för alla möjliga konstiga påhitt och han finner sig för det mesta i vad jag gör.

  Bild från 1 april 2010.

Året har gått fort.

Det har ibland kännts hopplöst (som när han vägrade gå på transporten när vi skulle på ridlägret i somras tex) och det har varit kämpigt. Vi har varit ovänner, på riktigt ibland, och han har visat fula tendenser som vi har fått jobba med.

Han är fortfarande inte perfekt, men det är banne mig inte jag heller!

Men för det mesta, och framförallt när min dag är kall och grå och jag är så nere att jag bara vill sitta i min ensamhet och gråta -då kommer han och stoppar sitt stora huvud i min famn och låter mig hålla om honom.


För ett år sedan klarade han inte av att stå ensam inne i stallet, varken på gången eller i boxen (han krafsade med hoven eller bankade i väggen) När man skulle tränsa honom vände han sig och gick iväg... Det har mer eller mindre försvunnit. Visst kan han krafsa med hoven i gången, men int eså fort man väder ryggen till.


Världens bästa häst heter

Nytorps Jum-Jum

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards