Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 7 april 2010

Av Kastrullhäxan - 7 april 2010 08:56

Idag är det onsdag förmiddag och de har precis varit här och besiktat vårat badrum. Allt verkade OK förutom en repa på badkarskanten. Vi får väl se om badkaret blir utbytt. Personligen tycker jag inte att det behövs, men, men... De verkar vara väldigt noggranna.

Så det är nog bäst att jag stänger in katterna i sov- och vardagsrum idag, så att de inte har rymt till jag kommer hem ikväll.


Jag jobbar eftermiddag resten av veckan, det känns jättekonstigt. Jag sitter här med hjärtat i halsgropen och tittar på klockan hela tiden -övertygad om att jag är försenad!


Jag antar att ni kanske är lite nyfikna på hur det gick på träningen?

Vi är jättenöjda, men min stackars sambo har träningsvärk i benen. Jum-Jum är ju inte den häst med mest framåtanda här i världen, så man får verkligen rida ordentligt!

Sen ska man få alla hjälper att samverka också, det är inte heller så himla lätt alla gånger. Min sambo har ju dessutom bara ridit i knappt tre år, och inte särskilt många lektioner, det får man komma ihåg!

     

Lektionen inleddes i alla fall med travarbete över bommar. Jum-Jum tycker att det är konstigt, men det märks att han blivit starkare och mer medveten om sig själv, för han travar faktiskt över bommarna nu, istället för att trampa på varenda bom i ridhuset som han gjorde förr...

Dock så är det ju det där med gasen. Han travar över sina bommar och sen tycker han att han är klar, så han blir såååå seg! Det gäller att vara där och trycka till honom direkt efter bommarna.

    

Sedan skulle de galoppera över bommar och det här är svårt när man har en häst som inte bjuder fram. Tillslut fick de bara gasa runt som två dårar på fyrkantsspåret, vilket ledde till att Jum-Jum brallade runt med min sambo hängandes lite löst däruppe, och i förbifarten tog de bommarna på den andra volten (i galopp!) och så de bommar som låg mitt i ridhuset...        

Slutligen fick de hoppa lite. Det blev bara några språng innan de kände sig nöjda. Även här finns det ju saker att tänka på och att önska, men det ser bättre ut nu än när vi var och tränade i november.

Min sambo tittade på de här bilderna och sa "Visst måste väl det här vara 50cm i alla fall?"

Och ja, det är jag som har lagt upp hindret så jag vet att det är 50cm högt.


Nu ska jag göra mig klar för jobbet.

Ha en fin dag!

/Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards