Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 19 april 2010

Av Kastrullhäxan - 19 april 2010 08:54

Meningen var att jag skulle ha bloggat igår kväll, men efter att h skrivit i Jum-Jums dagbok var jag så trött att jag nästan stupade i säng. Så det får bli ett inlägg idag istället.


Vi klev upp vid 6 tiden igår och åkte till stallet för att släppa ut hästar och mocka. Jum-Jum stod vid bingen och åt en liten stund, men sen gick han iväg för att leta efter gräs istället. Det finns inte så måna strän gräs än, så om han ska fortsätta så här så kommer han att bli smal, tror jag.

Hur som haver, vi gjorde i ordning transporten, packade bilen och borstade Jum-Jum riktigt ren innan vi lastade honom. Vi åkte från stallet 9.30 för att vara i Högbo, där vi skulle tävla, i god tid. Och det blev en lång dag vill jag lova. Vid 10 var vi framme i Högbo och innan våran klass hade de stoppat in lunch också. Jag har ingen aning om vad klockan var när vi fick starta, men den var i alla fall över två...


 

Vi hade bestämt oss för att inte hyra någon box, och eftersom Jum-Jum vägrar stå i transporten så fick vi turas om att leda honom. Tusen tack till min underbara sambo, och till min kompis Vera som ställde upp och hjälpte mig. Jag hann tom se på några klasser och det är jag jätteglad för!  

Kicki och Elin dök också upp, de är ju min och Jum-Jums ständiga hejjarklack och även ni ska ha ett tack som åker så långt för att stötta oss!


Jag red fram Jum-Jum och kände mest på honom. Han lyssnade fint, men tänkte ganska mkt bakåt. Stannade vi coh jag ville gå fram så fick jag vara grymt tydlig för annars backade han. Men i övrigt var han så grymt fräsch, minsta grej från mig så reagerade han! Och när jag övade att backa eller vända fram- eller bakdel så var han nästan före mig. Man brukar få säga till honom att flytta sig, men igår fick jag nästan vara med och stoppa honom lite -för han gjorde alla delar på egen hand!


Själva klassen är jag nöjd med. Vi blev utan placering, antagligen fö att vi tog fel galopp, men jag är så nöjd för att v klarade oss genom klassen och genom förde varje hinder. Vi har ju våra egna lösningar ibland, men vi fick till det i alla fall.

    Här sitter jag och börjar bli nervös, det är strax min tur att starta


          Det är inte så lätt att styra sin häst med enbart en hand och hålla en grind med den andra... Jum-Jum hade dessutom väldigt mkt back i sig igår så det var såååå nära att jag fick släppa grinden, men i sista sekunde lyssnade han på mig (när jag tryckte till honom ordentligt med skänklarna) men tyvärr slank han ut så långt på utsidan att jag blev tvungen att dra grinden ovanför hans huvud (=minuspoäng) och när han då luffsade förbi stolpen så kastade jag fortsom tusan på grinden till publikens skratt, applåder och jubel! Efterå fick jag veta av sambon att han aldrig hade sett någon stänga en grind så beslutsamt.

Men vad skulle jag göra? Jag hade ju redan dragit på mig minus för att jag tog grinden ovanför hans huvud (jag trodde nästan att man blev diskad för det) oc jag ville verkligen genomföra hindret i alla fall.


Det var en lång, men givande dag och jag är skitsugen på att börja med western på riktigt. Vi får se... Det ä rju en del saker som ska införskaffas i så fall, och eftersom jag faktiskt inte äger hästen så känns det lite sisådär att köpa en stor westernsadel. Åka och träna kan jag ju göra i vilket fall... Men jag vill ju tävla också! (Faktiskt!)


Nej, nu är det dags att göra sig i ordning så att jag kommer till jobbet i tid.

Ha det fint i vårvärmen!

/Kastrullhäxan  


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards