Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 6 februari 2012

Av Kastrullhäxan - 6 februari 2012 16:31

Idag är ju min första semesterdag. Jag började den med att ligga och dra mig alldeles för länge för att sedan käka rostad bröd till frukost (äntligen finns det en brödrost i huset!) och sedan drog vi till hästarna.
Vattnet i stallet har frusit så nu får vi bära vattendunkar in i från, alternativt ta med oss hemifrån. Lagom skoj, men så är det.

Jag selade i alla fall ut min högt älskade guling och sambon slängde sig upp på sin bruna springare och vi gav oss iväg mot Bomhusbacken. Det blev en del trav och Jum-Jum var hur fin som helst idag och travade på utan att köra huvudet i vädret hela tiden. Skönt att han kan slappna av lite i överlinjen och inte bara dra iväg som värsta travhästen jämt. Dock blev han lite trött på slutet. Att det varit så kallt och att hästarna varit så pigga under en tid har nog gjort sitt till. Det var en alldeles lagom tur idag, för även om temperaturen blivit mildare så var vinden ilsket kall mot kinderna.


Hästarna har varit alldeles stolliga ett tag. Förra veckan red jag ju ut en sväng på Jum-Jum och tänkte att det var dags att prova stångbettet igen. Nu håller vi ju oss till låga hastigheter och Jum-Jum verkar vara införstådd med att han ska vara rädd om mig. Jag kan säga att jag fick ångra det bettvalet då han var superduperpigg och bara ville MER, MER och MER. Tur att han är snäll och lyhörd, för man vill inte gärna sitta och dra i stångbettet hela tiden. Samtidigt som det känns annorlunda så är det så kul att han är taggad!
Det är en helt annan häst än den tjuriga valack som jag hämtade hit våren 2009. Det beror ju säkert dels på att han blivit äldre, mer välutbildad och att han vet att han inte kommer undan med dumheter längre, men också att han är i bättre kondition och allt är inte enbart superjobbigt längre. (Vilken han tyckte i början och hellre la energi på bråk än att vara tillags)

Sambon red sedan igenom LB1-programmet på banan medan jag selade av Jum-Jum. Det såg helt ok ut.
Jag försökte ta några bilder med mobilkameran och de blev ju sådär, men man ser i alla fall färgen på lindorna.

   


Igår var vi på hästloppis och kom hem med ett träns med babyblått foder. Vi får se om det kan passa på Mulle sen. Det var splitt nytt och jag gav 100kr för det.
Det blå schabrak som ni ser på Mulle fick också följa med hem och sedan köpte jag två tedelade bett för 20kr styck. Det ena tänkte jag faktiskt prova på Jum-Jum, trots att han iten gillat tredelat innan. Men just den här varianten har han inte fått smaka. Man måste ju fråga för att få veta vad de tycker. Gillar han det inte så får det väl hänga och samla damm tillsammans med mina andra bett som ingen vill kännas vid.

Jag är nöjd med mina kap i alla fall.


Vi var också in på Skohuset och kom ut med två par skor. Jag hittade ett par Snow Joggers (kommer ni ihåg dem från när man var liten?) med utfällbara brodd på. De fick följa med hem och bli mina nya stallskor. Och än så länge fryser jag inte i dem trots minusgrader och stillasittande i vagnen bakom Herr Gul.
Det andra var ett par vinterkängor. Sambon, barnmorskan och en kollega har gjort mig uppmärksam på att gympapjux inte är sarskilt smarta skor vintertid, särskilt inte för en gravid kvinna som skaffat sig lite mage redan.
Så det är väl bäst att jag följer deras råd och använder mina nya skor. Persnolien tyckte jag faktistk att de var ganska fina också.


Strax ska vi åka till barnens hus, så alla som vill slippa träffa mig kan ju hålla sig därifrån.


Kram banan från Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards