Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg under september 2008

Av Kastrullhäxan - 13 september 2008 09:56

Bild 1 och 2: Jag och Jumme. För er som inte vet så är Jumme min tidigare medryttarhäst och nu när vi var ner fick jag möjlighet att rida honom igen. Tack C!

Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så kände han igen mig när vi kom. När jag visslade kom han travande emot mig. Sånt får mitt hjäta att smälta.

Han var precis som jag mindes honom, en gul charmknutte som är jättefin i munnen. Det är svårt att låta bli att älska honom.


Bild 3: Jag gör i ordning Ronja åt C. Min sambo har tagit bilden genom att hålla kameran igenom boxgallret. Jag ser att ridbyxorna håller in fläsket rätt bra ändå. =D


Bild 4: Esmeralda. En väninnas katt. Hon har blivit jättefin sen hon kastrerades och var inte riktigt så blyg som jag mindes henne. =)


Bild 5: Min väninna. Hon ville inte vara med på bild så vi gjorde en "censur"


Bild 6: Efter denna gata hade vi vårt boende.


Bild 7: Jag gör halkbanan med brorsans bil! Det var jätteroligt och jag skrattade jättemkt! Det är verkligen skillnad på 20 årig volvo och 8 årig SAAB! Bara ABS-broms gör jättemkt!


Bild 8: Suddig bild på Britta. En katt som jag nog aldrig kommer att glömma. I våras (var det?) hade hon antagligen varit och slickat på en giftig padda eller något när jag hittade henne förlamad och rädd på gräsmattan.

Hon hade blivit sämre på natten men klarade sig som tur var. Idag är hon mamma till tre kattungar (jag har bara sett en och den var jättefin) och ser ut att vara en pigg och alert kisse.

Hon var i alla fall jättemysig när vi var och träffade henne.

Av Kastrullhäxan - 12 september 2008 17:35

Förutom att mina fötter protesterar så ÄLSKAR jag mitt jobb. Det är så roligt!


Idag har jag fått lära mig kassan. Till en början fick jag stå och titta på en annan tjej när hon slog på den men sen armbågade jag mig fram och gjorde själv medan hon tittade på och stöttade.

Rätt som det var så försvann hon eftersom hon fick annat att göra och det mesta har gått som en dans.

Givetvis fick jag hinder ibland men bad då om hjälp och fick det.


Och gissa vad! Jag har fått MKT beröm från FLERA STYCKEN att jag är jätteduktig och att jag har lärt mig kassan otroligt fort.


Jag fick gå hem två timmar tidigare bara för att det var så dåligt med folk (vi är inne i lågkonjuktur snart) men jag är BARA glad. Så oerhört glad och lycklig och vilket toppengäng jag tydligen hamnat ihop med!

Av Kastrullhäxan - 12 september 2008 10:04

Tyvärr är min blogg just nu fylld till bredden av bilder, jag hoppas att jag kan lösa det inom det snaraste.

Men här kommer några smakprov iaf!

Av Kastrullhäxan - 10 september 2008 22:32

Först och främst en länk till min underbara vän Vickan:


http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html


Du har på ganska kort tid fått ta så stora beslut och så stort ansvar. Jag vill att du ska veta att jag beundrar ditt mod och din beslutsamhet.


I morse tog du farväl av en kär vän, någon som funnits för dig under en tid och som du på ett sätt ändå blivit ganska nära.

Jag kan inte föreställa mig hur det kändes för jag har inte varit med så långt själv. Jag har alltid tagit farväl av mina hemma på stallbacken kvällen innan men jag är helt säker på att mina vänner blivit väl behandlade ända till slutet.


Jag vill att du ska veta att jag alltid, oavsett vad som händer, finns här för dig. Du ska alltid kunna vända dig till mig. Även om vi blir oense någon gång så tänker jag alltid finnas för dig.

Idag har du all min respekt!


Och vet du vad jag tror? Halv åtta i morse stod Balder, Mysan, La Mere och många många fler och väntade på just din speciella vän. De ville visa honom alla fälten med klöver, var morötterna växer och var de finaste äpplena faller från träden.

Bilderna ovan är inte från Trapalanda men de visar nog ändå vad som väntade honom när han kom dit.

Skuggan tänkte jag skulle få reprensentera den tid vi får tillsammans med våra vänner hästarna.

---------------------------------------------------------------------------


Idag har jag varit iväg och ridit Jumme igen, första gången på ca ett halvår.

Jag och sambon tog varsin grimma och gick ner till hagen. Jag visslade som vanligt och det verkade som Jumme kände igen mig för han ryckte genast huvudet från marken och hela flocken kom travande emot oss, med Jumme i spetsen. Det kändes så himla bra.

Han kom raka vägen fram till mig och Sunny stannade hos Stefan.

Mitt hjärta hade kunnat brista.


Bilder kommer när jag kommit hem till staden vid havet som jag flyttat till.

Av Kastrullhäxan - 9 september 2008 17:07

Nu är man i Närke.

Igår träffade jag först farmor och farfar. Där tittade vi på gamla kort, haha.

Sedan åkte vi till pappa i sommarstugan, jag körde dit och där blev vi kvar ganska länge. Vi pratade mkt om jakt bla.


Sen åkte vi upp till min faster en sväng och träffade Elsa 6 månader. Det är min fasters taxvalp. Min faster har alltid önskat sig en mörk tax och nu äntligen har hon fått en!

Nästa år ska Elsa få småsyskon och sen får vi se när nästa kull kommer.

Ravelli var däremot väldigt stel nu mot vad jag minns honom. Men han var så nöjd när jag klappade på honom. Fina goa vovven! Han är över 11 år nu, otroligt!


Idag skulle vi ha varit till Gustavsvik, men de har tydligen stängt hela veckan *suck* Så vi gick på Marieberg istället. Vi köpte två spel till Nintendo Wii och nya lampor till bilen. Snart ska pärlan besiktas nämligen!


Imorgon ska jag träffa Jumme <3 Åh vad jag har saknat den lilla gula figuren. Han är så mysig! Jag ska försöka komma ihåg kameran bara!


Nu har jag nog kanske inte så mkt mer att berätta.



Av Kastrullhäxan - 6 september 2008 17:37

Idag började jag med städrundan. Det innebär att jag ska plocka skräp på parkeringen och ta alla soptunnor.

Det är helt ok om man bortser från alla getingar. Idag hade de ändå inte riktigt vaknat när jag gick städrundan.

Men när jag var ut med soporna senare på förmiddagen var de som tokiga. Usch, jag avskyr dem!


Sedan har jag förberett lök, både gul och röd, gurka och tomat. Jag har gjort delidressing också och när jag var klar med det fick jag lunch.

Givetvis hade jag åkt ifrån matlådan och fick äta där, har ju som tur är 35% rabatt. Så det blev en nacho burger och den rekommenderar jag! Dock är salsan ganska stark i mitt tycke. Jag är dock lite känslig.


Sedan rullade dagen igång, jag tror att vi haft hela Gävle inne hos oss idag. Jag fattar inte hur många som egentligen äter hamburgare!  Det har varit högtryck egentligen hela tiden. Tiden mellan klockan ett och två känder som tio minuter. Och då har jag ändå bara stått och paketerat hamburgare hela dagen.


Sen fick jag åka bussen hem eftersom sambon tagit bilen till Bollnäs, hans lillebror fyller år. Så det kan sambon bli förlåten för. Det tog bara mig en timma att komma hem istället för en kvart som det tar med bilen.


Nu sk ajag lägga mig i badet och sen packa. I morgon drar vi ju söderut några dagar =)


Hej hej



Av Kastrullhäxan - 4 september 2008 20:10

Gick jättebra!


Jag har gjort några utbildningar på datorn och dressat hamburgare. Här är ingen tid för uppvarmning, bara ur askan in i elden!

Och det gick faktiskt riktigt bra!!!


I morgon är det bara upp till bevis och överträffa sig själv!


Sedan har jag kört Limus och sambon har ridit Brandy efter järnvägen, det gick jättebra.


Nu har jag nog inget mer at berätta!

Av Kastrullhäxan - 3 september 2008 17:50

GRATTIS GUMMAN PÅ DIN DAG!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards