Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 17 mars 2009

Av Kastrullhäxan - 17 mars 2009 18:03

Just nu är jag bara så trött, så otroligt trött.


Dagen har visserligen varit lång. Och så valde jag att vara snäll och mocka ur hagen lite grann. Sambon hjälpte mig också och vi höll på i en timma ungefär.

Limus tittade misstänktsamt på sambon, hon tyckte nog att han skulle ha mat i kärran som han sedan skulle lägga ut till henne, men nu stoppade han mat från marken i kärran. Konstig prick det där!

Och Brandy, han gick minsann efter min sambo när sambon tog kärran och gick mot grinden och gödselstaden...


Limus klagade på ömhet i ryggen idag. När min sambo började borsta sjönk hon ihop och blev som en damcykel i ryggen. Jag var snabbt däroch masserade och klämde lite. Jag beslutade att hästen skulle ridas, men att vi skulle ta det lugnt och att min sambo skulle säga till om hästen kändes konstig.

Och under ridturen var Limus som vanligt, men tillbaka i stallet reagerade hon på tryck så jag valde att lägga täcke på henne. Det ndes inte alls rätt att lägga täcke på en häst som gått otäckad hela vintern, men jag ville inte låta henne bli kall om ryggen igen.

Lilla gumman, lilla hjärtat! Mitt hjärta blöder för henne.


Brandy var helvild, skritt går ju bra men trav är skittrist och idag körde han med att veva  med huvudet för allt han var värd i traven -då tappar jag balansen och han kan ta galopp.

Vid ett tillfälle slog jag faktiskt stopp på honom, att han blir glad, ivrig, what ever, struntar jag i, men han ska f*n inte nocka mig!

Men jag kan mina knep jag också, jag ställde mig upp i sadeln och lät honom tillslut hållas, i trav.

Och när han kunde sköta sig och vi inte tjafsade med varann längre (det är svårt att låta bli att tjafsa tillbaka med honom när han börjar) så fick han ta galopp och det gick bra till en början, jag kände att det var jag som styrde och ställde och bestämde tempot, men när första uppåtlutet kom kände jag hur han sträckte ut och ville iväg.

Och vet ni vad? Jag bara skrek, rakt ut: "NEEEEEEJ!" och så tog jag i honom (inte hårt alls) och då saktade han av... (?)

Gubben är glad och pigg, ibland lite för pigg för både sitt eget och mitt bästa. =)



Och ni... Nu är det två veckor kvar till Jumme kommer <3

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards