Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 16 februari 2010

Av Kastrullhäxan - 16 februari 2010 10:23

Livet är så orättvist!

Och nu tänker jag inte för min egen skull!


Som en del av er vet så gjorde vi oss av med 900an. Bilen i sig bär inte något större värde då den är skruttig, men i rent personligt värde är det annorlunda då personen som fick bilen ska ha den att använda till ett framtida jobb.

Nu är bilen trasig och ägaren grejar för fullt för att få ordning på den.

Då kommer fogden och säger att bilen har ett högre värde än vad ägaren får ha bil för, de mäter ut bilen och tar den.


Jag har full förståelse för att man inte får äga något nytt, dyrt och flott. Men den här bilen är som sagt skruttig och inbringar inte många kronor vid en försäljning.

Jag sa åt ägaren att inte ens peta på bilen nu förrän fogden har varit där och sett den, det kommer nämligen kosta fogden mer att hämta bilen (eftersom den inte är flyttbar av sig själv) än vad bilen är värd.



Det är tydligen viktigare att driva in skulden snabbt och enkelt istället för att låta ägaren till bilen hitta ett jobb, kunna åka till jobbet och sedan börja betala av.

Jag förstår ju att de måste följa sina lagar och bestämmelser, men jag är väldigt frågande till hur de ska göra när de faktiskt ser bilens skick!



Jag har så förbaskat ont i magen över detta just nu, för det som håller på att hända är att personens liv går i spillror. Inte nog med att de tar varenda överflödig krona som han får, utan varje liten pryttel ska väck -inklusive det som faktiskt håller personen vid liv. 


/kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards