Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 7 juli 2008

Av Kastrullhäxan - 7 juli 2008 21:57

Började dagen med att vakna och vara riktigt seg. Jag som inte brukar ha särskilda stora problem att komma ur sängen ville helst somna om.

Men upp kom jag, fick i mig frukost och så gav vi oss av till stallet, sambon och jag. Idag bestämde jag mig får att rida på hackamore eftersom Brandy gått med bett de två sista gångerna jag ridit honom och igår var han in tehelt nöjd med det.

Ute vid betet höll E och hovis på att fixa Gibbes fötter, så att de ska vara riktigt fina till ridlägret! De skulle också stängsla in en bit hage till hovis hästar som ska beta där.

Vi fixade och donade med våra två busar, Brandy tyckte i vanlig ordning inte alls om att jag drog sadelgjorden, men, men...


Vi red efter järnvägen och släppte på hästarna i den lilla uppförsbacken, jiha!!! Vad det gick. Men hästarna saktade snällt av när vi bad dem. På hemvägen skrittade vi mest och mötte ett tåg, precis EFTER att vi kommit av från den bit som ligger alldeles intill järnvägen.


Hem, bara för att sätta sig i bilen och fara till Valbo. Jag köpte ett knäskydd och ett enkelskydd. Kände att jag behöver ha det när jag rider för att det gör så ont i vänster ben.

In på Hööks för att titta efter nya chaps åt mig, mina håller ju på att gå sönder. Det blev ett par chaps, ett träns och en sadeltvål.


Så åkte vi hem igen, åt varsin pirog och tog en promenad. Vi gick till stallet och tillbaka eftersom jag passade på att lämna mitt nya träns därute.

När vi ha rmindre en halvvägs hem gör sig hela mitt vänstra ben påmint, detta trots att jag valt de bättre skorna och vi inte haft bråttom.

Så sambon fick snällt hjälpa tll att laga maten när vi kom hem sen för jag hade svårt att stå.


Efter maten vilade jag och värken släppte, nu är det bara en stelhet kvar i vänster axel, men inget som är till något större besvär egentligen.

Strax efter åtta satte vi på övningskörningsskylten och drog iväg.

Det är mkt korsningar som gäller för mig, tänka och träna. 

Vid ett tillfälle fick jag en motorcyklist bakom mig, korsningen är lite dum, man ser illa från vänster vilket slutade med att jag sakta körde fram och fick stanna. Det var ingen risk för någon olycka, men sånt kan ju vara bra att tänkapå när man som "cool förare med körkort" (inte ett dugg) lägger sig på dragkroken och stressar övningsförare.


Sedan körde vi genom Bomhus och så ner mot gamla Bomhus.

När vi kommer fram till rondellen där, den är ganska liten, så står det några ungar på refugen och vinkar. Bussen har fått stopp mitt i rondellen. Både jag och sambon fick hjärnsläpp. Hur kommer man förbi en buss mitt i en rondell???

Jo, man kör mot färdriktningen! (Vad skulle vi annars göra???)

 In i ett bostadsområde med massor av farthinder där jag fick stanna för att släppa fram en annan bil (jag hade hindret på min sida), genom en massa kurvor och så hamnade vi i en korsning med stans sämsta sikt. Sedan kom vi ut i Korsnäs.

Jag behöver ju inte ta allt i detalj, men jag ska öva mer på att använda speglarna. MKT MKT mer speglar gäller för mig, framförallt den högra!


Annars går det framåt med körningen!!!


Snart är det dags för ridläger!!! *JIPPI!* 


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards