Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Direktlänk till inlägg 31 mars 2012

Länkar

Av Kastrullhäxan - 31 mars 2012 08:20

Nu har jag rensat ganska flitigt bland mina länkar.
Jag såg att en hel del av det jag länkade till inte fanns längre eller inte var uppdaterat på flera år.
Så om ni saknar en länk till er så får ni helt enkelt hojta till!


Här har det kommit snö i natt. Helt onödigt om ni frågar mig. Jag har ju i och för sig vinterdäck på bilen fortfarande, men hästarna har sommarskor och inga sulor. Vi får se om det går att göra något med dem idag. Man vill ju inte att de ska halka omkull och slå ihjäl sig liksom.

Men det kansek går att vara på banan om det inte blir för mkt styltor.


Har jag berättat att jag tänkt införskaffa, eller kanske tom tillverka ett par draglinor till Jum-Jum?
Jag har nämligen fått tag i ett galler som jag tror att han klarar av att dra så vi kan sladda banan tillsammans! Han är ju en väldigt cool och lugn kille så jag tror inte att det är några bekymmer alls! Hästar är till för att användas och ju mer både de och vi kan, desto roligare är det för alla inblandade parter.

Jum-Jum har ju blivit så mkt mer framåt sedan jag började köra honom. Framförallt har han fått en bättre skitt! (Men det gäller att vara på honom och verkligen upplysa om att man vill att han går fram, annars går han gärna och hasar sig fram och tittar på naturen istället).


I förrgår tog jag en liten promenad med honom. Jag bara kände att jag behövde ut med honom och sjukgymnasten sa att promenader kunde vara bra för foglossningarna. Och Jum-Jum är ju snäll och kan vänta om jag behöver vila (vilket jag behöver ibland). Men jag hade rätt ont när jag kom tillbaka till stallet igen. Jag ska nog satsa på ett par bättre skor att promenera i nästa gång för röra på mig behöver både jag och bebis tror jag.

Jag hade i alla fall laddat jackfickan full med godis. Mulle har tydligen ett luktsinne utan dess like så honom höll jag inte på att bli av med i hagen först. Men jag tog med mig Jum-Jum och gick en sväng och han följde snällt med och brydde sig varken om lastbilar eller bussar som for förbi i hög fart ute på 76an. (Som vanligt med andra ord, han är en trygg kille!) och jag började snart muta honom med godisbitar lite här och var.


I går skulle jag hämta Mulle i hagen för att låta honom beta av de få gröna strån som finns bakom stallet. Det var visserligen kväll, men inte alls dags för intag. Mulle kommer ju alltid och möter en, medan Jum-Jum kommer för det mesta. Dock vet Jum-Jum mkt väl om att det enbart är i undantagsfall som man får mat på andra tider än de vanliga... Men när han igår fick se att jag hade grimma med mig så kom han genom hagen som en liten pil! Luggen studsade i pannan på honom och de spetsade öronen syntes knappt bakom den.
Tror ni att han kom ihåg promenaden med godis eller?!


Igår var jag också ut till Valbo en sväng för att lämna iväg alla mina gamla hästtidningar till Borlänge Ridskola. Tanken är att de ska ha tidningar i kafeterian som de kan läsa medan de fikar eller väntar på skjuts hem eller liknande. Det blev en rejäl påse kan jag lova och jag har nu på morgonen fått bekräftat att de kommit fram. Påsen innehöll allt från Min Häst till HästMagazinet och Lill-Blakken. Alltid är det någon som hittar nåt intressant trots att det är gamla nummer.
Jag tror att de tidningarna kan sprida mer glädje hos dem än vad de gör i ett skåp här hemma hos mig. Jag TROR faktiskt att en av tidningarna var från 2006.


Plötsligt har jag utrymt lite utrymme här hemma, men än återstår finputsningen eller hur man ska säga.
En del saker ska till Röda korset också.


/Kastrullhäxan  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kastrullhäxan - 5 april 2014 22:14

I morse väckte sambon mig 04.30.Sådana mornar undrar man varför man har häst egentligen...Men jag lyckades ta mig ur sängen, krypa i kläderna och få en smörgås i magen.Sambon fixade Julie (gissa om hon var trött!) och 05.20 hämtade vi upp C för vidar...

Av Kastrullhäxan - 4 april 2014 21:33

De senaste dagarna har jag känt att jag balanserar lite grann när det gäller mitt humör.Jag kämpar fortfarande mycket med mig själv. Framförallt den där lilla detaljen att en åsikt om någon som jag har gjort faktiskt inte speglar vad personen som utt...

Av Kastrullhäxan - 3 april 2014 20:36


      En hund som jag hade hand om och som jag saknar otroligt mycket.Även om  hon hade sina sämre sidor så vet jag att jag aldrig får en sån hund igen.Lisa Katinka Johansson.Jag saknar dig hjärtat.  /Kastrullhäxan ...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:53


För bara en liten stund sedan kom jag på att det är 5 år sedan jag var till Fjugesta och hämtade Jum-Jum.Då visste jag fortfarande inte att han en dag skulle bli min alldeles egna eller att vi skulle starta ett SM tillsammans, eller att jag skulle ly...

Av Kastrullhäxan - 2 april 2014 19:41


Eftersom Vickan var här nyligen så fick jag rota ordentligt i arkivet för att hitta en bild på mig OCH en vän.Jag har en förmåga att bara hamna på bild när jag sitter till häst av någon anledning. Jag hittade i alla fall denna:   En bild som är sna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards