Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 25 januari 2012

Av Kastrullhäxan - 25 januari 2012 17:35

 

Införskaffa en laminator (alltså en sån maskin som plastar in papper) och plast som man har till den. (Eller ta reda på om en kompis/jobbet etc har som du kan få låna)


Sedan skriver du ut en sån här bild på datorn. Bäst blir det givetvis om man har färgskrivare, men det går med svartvitt också i brist på annat. De bilder ni ser ovan har jag gjort i word och skrivit ut på fotopapper innan jag laminerat in dem. Lite trixit är det att få bilden lika stor och rätt placerad intill tabellen, men tabellen ritar man bara. (Jag har word 2007 om någon undrar).
Det jag har skrivit i rutorna innan utskrift är vilka dagens måltider är, alltså morgon, lunch, eftermiddag och kväll. Jag har också skrivit hösilage, för det är vad våra hästar äter varje år.
Därefter ha rjag skrivit ut bilderna, laminerat dem och satt upp dem i stallet.

Det går nämligen utmärkt att skriva på plasten om man anänder whiteboardpennor (såna som man kan sudda). Man kan skriva, sudda, skriva, sudda....

Eftersom jag valt att ha bilderna så pass stora så blir rutorna ganska små, men det går ju med lätthet in en siffra i alla fall. Dessutom bör det finnas tunnare whiteboardpennor att få tag i tycker jag. Jag använder ju en sån "vanlig" som läraren hade i skolan...


Nåja, det var i alla fall dagens tips!


/Kastrullhäxan  

Av Kastrullhäxan - 25 januari 2012 14:40

Jag trodde ärligt talat inte att något kunde bli så mkt sämre än 2011.

Men nu börjar jag undra... Runt omkring mig ser jag hur människor drabbas av den ena olyckan efter den andra. Häst efter häst tas bort eller förolyckas.

Häromdagen åkte en god vän till oss rakt in i en lastbil. Tack o lov var det bilen och inte personerna i den som tog största smällen. En bil är ju bara en bil och går att ersätta, men man blir ju orolig för de inblandade i olyckan. Nu verkar det i alla fall som allt har gått väl.


Annars längtar jag till fredag. Då ska vi åka med Jum-Jum till Lervik. Det sak bli riktigt skojigt. Hoppas att han håller sig i skinnet bara. Förra gången gnäggade han åt sig själv varje gång han passerade spegeln på långsidan. Tokhäst!


Igår spenderade jag en halvtimma i massagestolen. UNDERBART för trötta muskler! Jag ska försöka unna mig det så ofta som möjligt den närmaste tiden. Varannan vecka borde jag hinna med det i alla fall.

Nu ska jag slänga mig själv i ett hett bad.


Take care!


/Kastrullhäxan 

   

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards