Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg under juli 2008

Av Kastrullhäxan - 6 juli 2008 18:34

Tänkte att jag skulle visa lite bilder från vår trädgård (den på framsidan).

Hoppas att bilderna blir i rätt ordning nu!


Bild ett: April 2008. Snön har precis smält bort och vi inser att det inte är någon välskött trädgård vi fått. (2008-04-17)


Bild två: Lämnar man det bara såhär? (Det är en gammal senil tant som bott här före oss, hon dog) Men hur tänkte man när man skickade ut krukväxterna? (2008-04-17)


Bild tre: Här har Stefan börjat gräva upp all kirskål som växte där istället för gräsmattan. Kirskål är en ganska aggressiv växt som kan överleva nästan vad som helst. Tydligen trivdes den bra här för det var BARA kirskål och rötterna var nästan oändliga! (April/maj 2008)


Bild fyra: Här har vi lagt på ett tunt lager jord överst och sedan gräsfrö, äntligen börjar gräsmattan komma! (2008-06-03)


Bild fem: Här är det ju mer eller mindre gräsmatta. Vi har fyllt i mer gräsfrö där det var tunt med gräs. (2008-06-19)


Bild sex: Nyklippt. Dock är det lite ojämnt men det kommer att lösa sig nästa gång vi klipper! Jag måste säga att jag är bra nöjd med vårt arbete! (2008-07-05)

Av Kastrullhäxan - 6 juli 2008 11:20

Lilleman är en häst som jag har ridit in. Jag hade ridit honom ca 4 månader när han såldes till en ung tjej och hon och henns familj har gjort ett toppenjobb med honom. Skönt att se att han har fått det bra.


Igår var de med på sydnärkeritten och de blev DM 2a. GRATTIS!!! 


Grattis även till övriga placerade, bla Bo Hansson och Tip Top Tribute som vann DM. 

Av Kastrullhäxan - 5 juli 2008 16:47

Igår sat tjag på ett forum där jag ofta brukar hänga och så hamnade jag på en tråd som handlade om att få en partner, flirta osv.

De hade flera trådar men just den här handlade om att se fördelarna med sig själv, att kunna se varför någon annan ska kunna tycka om en och inte bara göra sig liten så fort det blir frågan om att dejta någon och ev slå ihop sina liv till ett.


Man skulel försöka lägga fram sina goda sidor och några hade riktigt, riktigt svårt för det. Någon försökte med att h*n var bra på att jobba med hus, men det är en färdighet, en inarbetad kunskap, inte en egenskap...

Egenskaper är sånt som man kan sätta är och har framför. 

Så... Här kommer ett försök till min lista, ni får gärna fylla på den om ni vill!


Jag är snäll och därför är jag lätt att tycka om.

Jag är handlingskraftig och tar tag i saker och ting, åtminstone förr eller senare.

Jag är ofta glad

Jag är en god lyssnare och har förmågan att få andra människor att prata.

Jag är full med känslor och har därför, oftast, förmågan att förstå vad andra människor känner. 

Jag dömmer ingen människa för utseende, hudfärg, religion, kön etc utan dömmer varje människa individuellt, för vad just han eller hon är.

Jag har fina ögon.


Sådär, en liten lista blev det ju! Jag tycker att alla ska sätta sig och skriva ner några såna här punkter, BARA POSITIVA! Man har stor nytta av det i sin vardag, när man ska söka jobb tex. Dessutom är det bra att ta till de dagar man känner sig lite låg. De dagar som jag är lite ledsen så kan jag ju titta på listan och ändå se att jag har ina ögon och att jag är en god lyssnare!!!


Kram på er där ute i stora vida världen! 

Av Kastrullhäxan - 4 juli 2008 16:35

Min katt är en riktig jägare. Kolla vad han kom hem med för en liten stund sedan!

Av Kastrullhäxan - 4 juli 2008 12:47

Cyklade iväg till hästarna idag på förmiddagen för att rida.

Insekterna vaknar tidigt så jag sprutade på både Brandy och Limus en del flugspray. Gibbe klarar sig ganska bra ändå, jag tror att han har lite hårdare skinn och strävare päls som gör att bromsen helst låter bli honom.

Limus verkar helt klart vara godast!


Såklart hoppade jag över vantarna när vi red iväg och jag hade bett idag. Brandy går vanligtvis på bettlöst då han trivs bättre med det.

Och så ville han inte jobba, i början av traven gick han bara och stretade emot och när jag försökte att rida honom framåt så svarade han bara med att försöka gå över i galopp.

Men tillslut fick jag honom att tänka framåt neråt istället för bara fullt ös medvetslös (ja riktigt så illa är det aldirg med Brandy, men han ville verkligen inte jobba idag) och då belönade jag honom med att ge honom galoppskänkel och klapp på halsen. I galoppen är allt så mkt lättare, bara att sitta ned och följa med och leka lite med inner tygel.

Men som tack för slitet har jag skaffat mig en blåsa, som gått sönder, på höger ringfinger. =S Typiskt.


Sen kände jag att jag har fuskat med övningarna med min fot, för innan första galoppen hade jag så ont i foten att jag hade kunnat börja grina. Men det är bara att öva, öva och öva så ska det där ge sig.

Väl tillbaka sköljde vi av hästarna och sprayade mer medel och fylld epå vatten i badkaret. Det går åt mkt vatten när det är varmt.

Jag satte mig på cykeln och begav mig hemåt, bara för att upptäcka att 3ans växel inte vill fungera. Jag ska leta på kvittot och se om jag har garanti kvar. Lite mer än tre månader ska väl växlarna hålla. Visserligen har jag cyklat en del på cykeln men SÅ långt har jag inte cyklat ändå! Till och från stallet liksom.


Väl hemma sitter jag av cykeln och låser fast den, tar av cykelkorgen och ska gå in, mitt skitknä gör sig då påmint. Antagligen eftersom jag låtit bli att träna foten så har jag avbelastat i knät istället, och eftersom jag inte tränat foten så kan ni ju räkna ut att jag inte strechat lårmuskeln heller, vilket jag ska göra för att den inte ska bli kort och dra i knäskålen...

Så, jag får lära mig en läxa. Nu har jag faktistk iaf strechat både vänster och höger lårmuskel så får jag komma ihåg att träna foten sen.



Nu ska jag fundera på vad jag ska fylla ut resten av dagen med. Kanske klipper jag gräsmattan på framsidan, den ser ut som en djungel =) Men det är ju dock en gräsmatta nu för tiden iaf!

Av Kastrullhäxan - 3 juli 2008 22:17

Antar att det finns en del som sitter och funderar över vad som hände roch sker med våran bil nu.

Vi har tvättat den nu och det blev lättare att se vad som var skador och vad som var skomärken. Dock är det skador på huv, tak och bagagelucka. Även bakre stötfångaren är skadad, men eftersom det är plast så blir det märken där av minsta lilla.

Så idag åkte vi till verkstaden, jag pratade med dem på telefon igår så det var inga problem. Han tittade på bilen och konstaterade att det var i alla fall två märken på bagageluckan som måste fyllas i.

Så, schysst som han var, skickade han oss till Sture. Sture har någon bilvårdsverkstad. Sture tittade på skadorna och gav oss ett jättebra pris på dem.

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::-----::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Och det känns jättelugnande eftersom vi fick post av polisen idag. Fallet går inte vidare eftersom gärningsmännen är för unga och det ändå inte kommer att bli några rättsliga åtgärder. Dock är de sociala myndigheterna underrättade. Nu kan man ju bara hoppas att de agerar snabbt och effektivt.


Dock har bostadsföretaget reagerat kraftig och fixade snabbt fram en tolk åt oss, så jag skickade ett mail om vad jag ville ha framfört till familjen. Så nu får vi se hur de ställer sig till alltihopa. *suck*

Det blir nog svårt att driva det här som ett ärende privat, framförallt när den ena familjen inte förstår svenska.

Så på den fronten känns det ganska hopplöst.

Nu verkar det ju i alla fall som att bilen kommer bli fixad ändå, tack o lov. Men pengarna kommer ur sambons ficka. *orättvist* 


ör att se det ur den positiva synvinkeln: Bilen är snygg och fräsch när vi åker på ridläger!

BTW: Jag har fått tag i en transport nu!


Jag har hört att Gävlebor är så otrevliga, men det har jag hittills inte märkt något av!


HÖRS! 

Av Kastrullhäxan - 3 juli 2008 19:52

Till alla mina vänner 

http://www.utbildning-co.se/sv/sjalvbild/peppmaskin/


Detta test kan ni också göra: 

http://www.utbildning-co.se/sv/sjalvbild/sjalvbildstest/ 



Mitt resultat på självbildstestet

Dina svar visar en person som främst mäter sitt värde i prestationer. Det i kombination med en låg självkänsla brukar ge en person som är aktiv och kapabel, men som har lätt att driva sig själv för hårt och svårt att ta kritik och motgångar.

Du räknar ditt värde i prestationer och är inte mer än din senaste prestation. Ett misslyckande kan vara förödande enligt ditt sätt att se. Det är oftast den här personligheten som går in i väggen, för hur mycket du än gör, uträttar och åstadkommer så är din insats färskvara och behöver hela tiden bevisas om och om igen.

Ditt upplevda värde i prestationer gör också att du har svårt att säga nej. Det är viktigt att vara andra till lags, att duga och att vara omtyckt av andra. Men glöm inte att det allra viktigaste är att tycka om sig själv. För att bli uppriktigt älskad av andra måste du älska dig själv.



Av Kastrullhäxan - 3 juli 2008 17:09

Idag har jag övningskört på bilskolan och det gick ju bra. Jag körde ju liksom inte ihjäl någon. Men hon undrade om det var någon som verkligen hade försökt lära mig något och nja... Det är nog inte förrän nu som jag har fått hjälp att verkligen förstå mitt beteende i trafiken.


Onsdag ska jag köra igen. Just nu är jag inställd på att jag kommer att få göra om teorin. Det känns inet som om alla bitar har hunnit falla på plats innan datumet har gått ut.


So long så länge 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards