Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg under juli 2008

Av Kastrullhäxan - 2 juli 2008 20:02

Det här är ju min blogg och jag måste ju få skriva det jag känner för. Så länge jag håller mig inom Sveriges rikes lag så måste jag ju få skriva vad jag vill.


Idag har varit en sån där vemodig dag, jag har fått saker gjorde, jag har både tvättat, gått på promenad och ringt en del samtal som behövde ringas. 

Ändå sitter jag här och känner mig inte helt nöjd. 


Jag vet att det till viss del beror på att min älskade och helt underbara sambo inte är hemma. Ni kan fråga vem som helst som träffat honom hur mkt han gör fr mig, hur fin och snäll han är. Fråga dem om han lyssnar, om han tar till sig det jag säger och om han gör bra saker för mig. Fråga dem om han älskar mig helhjärtat. Jag vet vad de kommer att svara.

Han är svaren på alla frågor i mitt liv.


Men samtidigt har en del saker sprungit ikapp mig idag, jag kände det redan när jag vaknade, men jag har tryckt bort det.

Jag försökte visserligen att få ut det i bloggen tidigare idag, men orden kom inte till mig då. Fingrarna rörde sig inte över tangentbordet som de borde, det satt fast. 


Jag har ju skaffat bloggen för att skriva om mig, om mitt liv, om vad jag känner. Och ibland känner jag kärlek så jag kan spricka, jag om någon vet hur det är att var apå små rosa moln högt uppe i det blå. För det mesta är jag nog sån.


Fråga mina vänner om vem jag är. De kommer säga att jag är så snäll, at tjag alltid finns där. En del kommer också säga att jag är tuff. Vickan hade köpt en grimma till mig i present, på den stod det just "tuff".

Jag är den som vågar, den som sitter upp på bockande hästar och går balansgång över stup. Eller sån var jag i alla fall.


Det sista jag har hört någon säga om mig är att jag är "en redig tjej", en sån som kommer rakt fram och tar i hand, ser den jag hälsar i ögonen och ett ordentligt handslag. Samtidigt är jag bara mig själv, säger vad jag tänker på just då...


Men, det finns alltid ett men i allting... Mitt förra förhållande lärde mig något som jag tyvärr plockade med mig. När vi gick isär sa jag att jag skulle ta med mig allt det fina och gå vidare, men det här hoppade liksom med ner i resväskan och nu vet jag inte riktigt hur jag ska bli av med det.

Jag lärde mig hålla käften, att försöka hålla ihop minen och bara låtsas att allt är som vanligt. Det var inget bra att lära sig det och därför skriver jag det rakt ut i min blogg.

Har jag skrivit det här så har jag inte bara varit tyst...


Och snälla, ring nu inte till mig och fråga om jag tänker ta livet av mig eller nåt för det gör jag inte.

Även om min förflutna känns lite jobbigt ibland, så har jag ju en desto vackrare framtid att gå emot. 

Av Kastrullhäxan - 2 juli 2008 17:52

Jag var ute och gick en sväng idag, bäst att passa på när solen faktiskt skiner..


I med hörlurarna och sen är det bara att gå. Nu blev det inte så långt som jag hade tänkt från början, men en liten sväng blev det ju i alla fall.

Jag ska försöka ta mig in i duschen också.


Tankarna snurrade i huvudet på mig när jag gick. Stefan är ju i Skåne och jag försöker sysselsätta mig på dagarna men ganska ensamt är det ändå.


Och idag var första gången som jag verkligen kände att tanken på det där kändes rätt ok ändå. Så det måste ju betyda att jag verkligen gått vidare.

Det där kanske aldrig inträffar igen, men det får framtiden utvisa.


Ett litet tips till er Gävlebor, håll er inomhus i morgon, för er egen skull. Kastrullhäxan ska ut och köra bil 

Av Kastrullhäxan - 1 juli 2008 17:23

I förmiddags fick jag ett samtal från E som undrade om vi kunde titta till hästarna idag, det är ju inga problem!

Stefan drack sitt kaffe och sen åkte vi upp till hagen. De stod alla tre innanför grinden och halvslumrade, Gibbe började sträcka på sig när vi närmade oss och Limus öron stod rakt upp.Jag tror ärligt att hon tycker väldigt mkt om Stefan (Jag kanska har fått konkurrens?!)


Såhär kan det se ut, en vanlig mulen sommardag i hästhagen. 

Av Kastrullhäxan - 1 juli 2008 11:00

I söndags kom Stefans brorsa hit och sov över. Igår förmiddag packade vi badkläderna och for till Sandviken. Roligt var det men man orkar inte mer än cirka 1.5 timma.

På vägen hem var jag på väg att somna i bilen, jag var så grymt trött. Och så började det ösregna också så när vi gick (sprang) från parkeringen och in så blev vi jätteblöta.


Vi åt hos Stefans mamma, biff stroganoff. Jättegott. Sen somnade jag på soffan i en timma ungefär.

Vid halv åtta på kvällen åkte lillebrorsan hem och Stefan kände sig inte alls kry. Han ska sova ungefär en timma till och sen får vi se hur han känner sig.

Om han är lika dålig som igår så ska hn inte köra lastbil till Skåne.


Men när man druckit upp halva Parkbadet så är det kanske inte så konstigt att man känner sig lite krasslig heller. Vi får som sagt se.


Nu ska jag försöka peta i mig lite mat.

Kanske skriver något senare. 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards