Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg under mars 2009

Av Kastrullhäxan - 17 mars 2009 18:03

Just nu är jag bara så trött, så otroligt trött.


Dagen har visserligen varit lång. Och så valde jag att vara snäll och mocka ur hagen lite grann. Sambon hjälpte mig också och vi höll på i en timma ungefär.

Limus tittade misstänktsamt på sambon, hon tyckte nog att han skulle ha mat i kärran som han sedan skulle lägga ut till henne, men nu stoppade han mat från marken i kärran. Konstig prick det där!

Och Brandy, han gick minsann efter min sambo när sambon tog kärran och gick mot grinden och gödselstaden...


Limus klagade på ömhet i ryggen idag. När min sambo började borsta sjönk hon ihop och blev som en damcykel i ryggen. Jag var snabbt däroch masserade och klämde lite. Jag beslutade att hästen skulle ridas, men att vi skulle ta det lugnt och att min sambo skulle säga till om hästen kändes konstig.

Och under ridturen var Limus som vanligt, men tillbaka i stallet reagerade hon på tryck så jag valde att lägga täcke på henne. Det ndes inte alls rätt att lägga täcke på en häst som gått otäckad hela vintern, men jag ville inte låta henne bli kall om ryggen igen.

Lilla gumman, lilla hjärtat! Mitt hjärta blöder för henne.


Brandy var helvild, skritt går ju bra men trav är skittrist och idag körde han med att veva  med huvudet för allt han var värd i traven -då tappar jag balansen och han kan ta galopp.

Vid ett tillfälle slog jag faktiskt stopp på honom, att han blir glad, ivrig, what ever, struntar jag i, men han ska f*n inte nocka mig!

Men jag kan mina knep jag också, jag ställde mig upp i sadeln och lät honom tillslut hållas, i trav.

Och när han kunde sköta sig och vi inte tjafsade med varann längre (det är svårt att låta bli att tjafsa tillbaka med honom när han börjar) så fick han ta galopp och det gick bra till en början, jag kände att det var jag som styrde och ställde och bestämde tempot, men när första uppåtlutet kom kände jag hur han sträckte ut och ville iväg.

Och vet ni vad? Jag bara skrek, rakt ut: "NEEEEEEJ!" och så tog jag i honom (inte hårt alls) och då saktade han av... (?)

Gubben är glad och pigg, ibland lite för pigg för både sitt eget och mitt bästa. =)



Och ni... Nu är det två veckor kvar till Jumme kommer <3

Av Kastrullhäxan - 16 mars 2009 20:33

Så... Nu har man skaffat ännu mer grejer. Helt otroligt att det jag inte har räcker!


Idag blev det ett ofodrat regntäcke och transportskydd. Jag vägrar åka nästan 30 mil med oskyddad pålle och att linda kändes inte som ett alterativ heller (tar för lång tid tycker jag).

Dessutom passade jag på att köpa en lädergrimma (det bör man ha när man transporterar) och en saltsten.

Därtill blev det två 10-litershinkar.


Vad behöver man mer? Jag rensar och sorterar för fullt bland alla mina grejer nu.

Av Kastrullhäxan - 15 mars 2009 20:08

Jobbade natt men fick gå hem en timma tidigare, det var skönt eftersom vi bestämt att vi skulle åka och bada.

Ca 04.10-04.15 startar jag bilen utanför jobbet och ser att det blinkar till mot snödrivan framför mig och tänker: "Vad var det?"

I nästa sekund börjar bilen plinga och ett meddelande dyker upp i dispalyen: "Front light failure"


Skit också, jag hade blivit enögd.

Jaja, jag tänker i alla fall inte byta lampa på en mörk och kall parkeringsplats strax efter 4 på morgonen så jag åker hem.

04.30 kryper jag ner under täcker hos min sambo och han kvicknar till. Jag berättar då att jag glömt min mobiltelefon i bilen och att ena lampan gått.

11.00 vaknade jag i morse och kände att jag orkade kliva upp (jag vaknade utav sambons väckarklocka klockan 08.00 också, men då var jag så trött att jag kunnat somna sittande).

11 kommer jag iaf upp och möts av en lite förvånad sambo ("Är du redan vaken?") Får frukost framdukat (gott) och så berättar han att han varit ner och bytt lampa åt mig och tagit upp min telefon.

Är det inte kärlek så säg?


Därefter satte vi oss i bilen (jag, sambon och sambons två yngre syskon) och drog till badet i Sandviken. Där gick vi in som familj (billigt värre!) och hade roligt en bra stund innan det var dags att åka hem. Dagen på badet avslutades med bubbelpool och bastu givetvis.

Sedan åkte vi till Max och åt. De hade MaxBox för 19kr idag och när vi kom var det lite folk där men vi lyckades hitta ett bord att sitta vid även om vi fick torka av det själva.

Jättegod mat och trevligt sällskap!


Och nu har jag sovit i nästan två timmar. =S

I morgon ska jag ha Brandy på förmiddagen och sedan ska vi iväg för att köpa transporskydd på eftermiddagen.


Ha det gott. 


Av Kastrullhäxan - 13 mars 2009 19:51

Nu är det bestämt, 1a april kommer han!

Av Kastrullhäxan - 12 mars 2009 21:10

Verkligheten är så smärtsam ibland.

Trots att jag står inför det bästa som kan hända mig här i livet så står jag inför så mkt tungt nu också.

Och jag är lite rädd att förlora så därför blundar jag. Men när jag blundar inför annat så blundar jag även inför mig själv och när jag då väl tittar igen så gör det ont in i djupet av min själ.

Men jag ska orka... Lite till. Det måste ljusna snart!

Av Kastrullhäxan - 11 mars 2009 19:23

Sambon kom hem halv sju i morse och drog i mitt täcke så at tkatten höll på att åka i golvet. Katten tyckte nämligen att det var hans täcke och min sambo tyckte att det var mitt täcke -för att jag skulle låta bli hans täcke!


Jag klev upp vid halv åtta, eller ja, då ringde klockan och jag låg och drog mig en stund till.

Upp, på med träningskläderna, trycka i sig en macka, pussa på sambon och sedan backa ut bilen för att bege sig på innebandyträning.

För er som inte vet så har jag ju varit rätt förkyld så träningen idag bestod mest av att gå runt och passa boll, så mkt mer orkade jag inte.


Var sedan hem ch följde med min svägerska för att titta på hennes nya lägenhet, den verkade jättefin.

Väckte sedan sambon som ville vila en stund till så jag kröp intill honom och somnade i ungefär en halvtimma. Det var så skönt!


Sedan tryckte jag i mig två mackor till innan jag började med maten och jag var så förvirrad att jag höll på att glömma att vi skulel ha potatismos, men när jag väl rörde ihop det (jag hade ju iaf kokat potatisen) så blev det det bästa potaismoset jag gjort någonsin, så luftigt och fluffigt och gott. Det nästan smälte i munnen när man åt.


Sedan var det bara att byta om och åka till stallet, där mockade jag två boxar och grejade innan jag hämtade in liten vit gubbe. i samma veva dök mitt sällskap upp och jag hann in på gången bara någon minut innan hon kom.

Då ser jag att min gamle gubbe står och fryser, trots tjockt vintertäcke. Och det var inte små darrningar utan han skakade i hela kroppen. Vi tog tempen och han låg lågt så vi valde att lägga på ett täcke under och gå en promenad, men då var han minsann pigg och både taktade och dansade runt mig en stund.

Hemma igen hade tempen stigit lite, men inet så att han hade feber och han åt och drack.

Jag hoppas att det är så att han har släppt lite väl mycket vinterpäls och fryser för det så att han inte blir sjuk nu.

Gamle, goe gubben då.


I morgon ska jag rida, men är inte Brandy fräsch så fick jag låna Limpan.

Trevlig kväll på er alla läsare!

Av Kastrullhäxan - 10 mars 2009 00:57

Jag ska strax gå och lägga mig.

Idag har jag först varit och ridit Brandy. Skritt och en kort travtur blev det. Jag har inte ridit ihop med L på evighet så vi pratade massor.

Vi två i samma rum och ingen annan får en syl i vädret.


Sedan var jag iväg och skrev kontraktet på stllplatsen. Det var inte så mkt att säga om, man ska sköta om sin häst och uppföra sig väl emot de andra i stallet och sköta sina fodringar och åtaganden helt enkelt.

Sedan blev jag kvar, egentligen alldeles för länge, och pratade med mina blivande stallkamrater.

Jag har en grej kvar att lösa innan jag hämtar hästen och det är hö. Tänkte att jag skulle prata med E och höra om deras bonde har hö.

Jag kan ju inte låta häststackaren svälta heller =S


I helgen jobbar jag kortnatt på lördag, innan dess ska vi till Bollnäs och byta olja på min bil så att den tuffar på tyst och fin och välmående när vi ska hämta Jumme. =)

Här kommer en bild på Jummes blivande boxdörr, fint ventilationsgaller va?

Av Kastrullhäxan - 9 mars 2009 10:53

I natt har jag drömt igen och denna gången om Vickan.

Vi skulle sova när hon berättar att en man våldtagit henne för ett år sedan. Hon blev uppriven när hon berättade så tillslut kröp jag ner under hennes täcka och höll om henne tills hon lugnat sig och somnat.


Ibland är drömmar bra konstiga...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards