Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 3 mars 2010

Av Kastrullhäxan - 3 mars 2010 11:43

Idag är det ett år sedan jag blev tillfrågad och jag ville ta hand om Jum-Jum!  


Har jag berättat att de ska renovera våra badrum?

Det är hela området som får nya badrum och det innebär att vi blir utan dusch och toalett i ungefär 2,5 vecka. Det står ju en barack utanför med dusch och toalett i, men vi har tur eftersom vi bor granne med svärmor och hos henne är de redan klara så vi kan gå dit.   


De var hit och tittade på badrummet i fredags, bara för att vara förberdda på vad som väntade dem, men vi hade tydligen bara ett "standarbadrum" så det bådade ju gott i alla fall.

I söndags kväll bar jag och sambon upp en dörr från källaren och som ni kanske vet så fick ju vi hela lägenheten renoverad (utom den del som ska göras i badrummet nu då) när vi flyttade in.

Denna dörr har dock stått i vårat förråd och kom visst inte med i renoveringen. Så allt i lägenheten (dörrkarmar osv) är vitt och prydligt medans dörren är mer... gräddgul eller nåt   Jag ska försöka få in en bild på eländet sen.

   

Dörren in till köket. Den lär åka raka vägen ner i källaren sen misstänker jag!


Jag bor numera i gästrummet och köket tillsammans med katterna (sambon är ju i Skåne och helt ensam vill jag inte vara!) och det är faktiskt jättemysigt att ligga i en 90-säng med en katt i fotändan och den andra tätt intill bröstet. Jag behöver inte skaffa några barn, för jag har ju Lumi!   

Det känns i alla fall som om jag bor i en etta med kök, utan dusch/toalett o hall.


I måndags morse, strax efter 8 (då hade jag legat och halvslumrat och hört byggjobbarna härja i de andra lägenheterna en stund) så ringde det på min dörr, en nyckel sattes i låset och så hörde jag "Godmorgon!" och så lät det som om en insatsstyrka klivit genom dörren. Hade jag inte vetat att de skulle komma så hade jag nog ringt polisen!

Det slamrades, drogs knackade och brakade och slutligen hörde jag hur de började dra i en massa tejp. Katterna blev med ens klarvakna och satt i sängen med STOOOOORA ögon och undrade vad tusan som hände. Lumi upptäckte dock snart att jag var vaken så hon kröp ner i min famn igen och efter det slappnade de bägge av och sov en stund till.

Jag kan säga att det inte var fråga om att skruva ner någonting, antagligen har de gått in med kofot och brutit ner allt som satt fastskruvat i väggen för det gapade en del stora hål i väggen när jag vågade kika in i badrummet sen  

               

De har tom tagit lysknappen så jag kan inte stänga av lyset! Observera lampan som hänger i sin sladd från väggen!



Igår morse fick jag åka och hämta min sambo på jobbet. Det hade kommit så mkt snö under natten att han inte kunde cykla hem. Det var en trött Lillan som åkte ner till Näringen må ni tro, och hem fick faktiskt min sambo köra. Vi sov sedan hos svärmor och hennes katt är inte som andra katter. Han var plötsligt väldigt nyfiken på vilka vi var (fast han känner oss) och skulle krypa in under både täcket och lakandet och kolla.

När jag kom hem på eftermiddagen hade byggjobbarna varit och dragit ner allt kakel i badrummet.   Här har handfatet suttit  Och här har badkaret suttit


De hade också lyft av dörren så nu hänger det plast där istället.   Gissa om katterna är fundersamma på kvällarna när de får gå ut och vara i hela lägenheten?

Dock är de bara ute i hela lägenheten några timmar, för när jag ska lägga mig så ligger de bägge två i gästsängen och väntar på mig  


I morse ringde de från jobbet och gav mig lite fler tider. Nu ska jag få chansen att åka till ytterligare en restaurang och jobba. Det ser jag verkligen fram emot!

Vi ska också ha personalfest snart, det ser jag fram emot något helt enormt! Till råga på allt så har sambon fridag då så jag tror att han ska få agera chaffis då. Jag trodde att jag jobbade dagen efter, men vid en närmare blick så ser jag att det gör jag ju inte alls! Dock ska jag på fest med facket på lördagen. HUA! Söndagen ska jag ju jobba, undrar hur jag ska känna mig då?!?!?!


Dock blev jag plötsligt varse om hur fort den här månaden kommer att gå! Den 21a kommer jag antagligen att jobba sista helgen innan jag börjar i Tierp.

Jag ser fram emot Tierp något grymt för det är ett sånt jobb jag så länge har sökt, men jag kommer sakna ALLA på Max så otroligt mkt!

Jag är hemskt tacksam över att jag fått chansen att träffa alla er och jag vill att ni ska veta att under den tid jag jobbat med er (ca 1,5 år) så har jag vuxit något så helt otroligt! Jag har liksom fått ett helt annat självförtroende, jag vet att jag kan även när det är svårt.

Framförallt så har jag förstått att jag är bra som jag är. Jag har fel och brister, men jag är bra ändå!

  TUSEN TUSEN TACK HÖR NI!  


Nu ska jag ladda in bilderna från renoveringen och få dem på rätt plats i det här inlägget!

/Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards