Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 5 mars 2010

Av Kastrullhäxan - 5 mars 2010 21:11

Idag är det fredag men jag tycker att det känns mer som en torsdag.

Jag har inte hunnit ta några nya bilder på renoveringseländet, men nu har de gjort hål runt avloppet till badkaret och två stora hål in i väggen eftersom rören ska dras om.

Vi har i alla fall överlevt vår första vardagsvecka bestående av renovering. Nu ska vi stå ut med att ha två stora "borrar" (eller vad de nu heter) liggandes i vår hall. Varför kunde de inte förvara dem i någon av de tre tomma lägenheterna som finns i vårt trapphus istället? Nu ska vi snubbla över dem hela helgen  


Igår provade jag i alla fall att backa in Jum-Jum mellan skaklarna på Limus vagn. Och han tycker att jag är jättekonstig men det fungerar! Dessutom får vi en anledning att öva backning.     Taadaaa!!!

Jag tycker att han är rikigt duktig. Dock ligger körningen fortfarande på framtiden, för jag märkte att han inte på något vis är redo för att börja köras än. Detta visste jag ju redan innan.


På kvällen var jag och min kära sambo och såg Shutter Island. Har hört att den ska vara bra, och ha ett oväntat slut, och både jag och sambon gillade filmen mkt.


Idag har vi varit på tur med Jum-Jum och Limus. Jag glömde mina chaps hemma och fick rida utan. Hej och hå! Vi red i alla fall ända bort till Källa och tillbaka. Intressant tur på två pigga hästar som såg spöken överallt. Jum-Jum blev först rädd för bussen och senare blev bägge hästarna rädd för något vid "huset som aldrig blir färdig" som E säger och där höll det på att gå undan. Tur att man har snälla hästar!


Våra katter är ju instängda i kök och gäst-/datarum på dagarna eftersom byggjobbarna är här och man kan på eftermiddagarna (när katterna får vara i hela lägenheten) ana ett överskott av energi. Katterna far runt, busar, klättrar och det är full fart.

Dock verkar Lumi inte ha fått utlopp för hela sitt överskott igår utan idag fick en toalettrulle sätta livet till     Därefter blev hon sitt vanliga jag igen, och hon är SÅÅÅÅ MYSIG!  



Svärmor har hamnat på sjukhuset och vi har tyckt lite synd om hennes kissekatt så idag fick han följa med hem till oss. Alla andra kallar honom Tiger, men jag kallar honom för Hasse Backe och han är av rasen Abbenisier (eller hur det nu stavas) och jag har aldrig hört en katt skrika så som han gjorde i buren. Tur att vi inte skulle så långt för annars skulle nog någon ringt djurskyddet!    

Lumi och Pyret är måttligt road av den nya katten. Vi har dock lånat en dörr av svärmor också (hihi) och den är det fönster i. Så när vi inte är hemma och kan övervaka så kan de sitta och glo på varann genom fönsterrutan. Förhoppningen är ju att Hasse ska få flytta hem snart igen.  

Hasse är däremot väldigt framåt och nyfiken. Han klättrar gladeligen runt på både bänkar och skåp (och jag får nästen ett nervsammanbrott på honom, så jag undrar hur jag ska klara av att ha barn i framtiden!?)  


Vi har hjälpt min svägerska och hennes kille att hämta hem en säng idag. När vi hämtade hästransporten i stallet så passade jag på att kasta ut hö i hagen till vårahästar eftersom de skulle få vara ute en stund längre idag.

Jag stod uppepå en hösilagebal och gav först Limus en tuss (hon stod i grinden och där ville jag att hon skulel stå kvar) och därefter kastade jag en tuss över stakatet bakom silagebalarna till Jum-Jum. Han traskar gladeligen iväg åt tussens håll och rätt som det är så bara "Swwwosch!" så sjunker han i snön och bara huvudet sticker upp! Men vad gör man inte för lite mat???   Vid grinden har våran stallägare varit gullig och plogat med traktorn, men det är bara så pass att man kan vända en häst i grindhålet. Sedan blir det såhär djupt... Tur att man har en plog till häst i alla fall!



Nu ska jag och sambon glo på en film tillsammans. Ha det fint allihop!

/Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards