Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 30 mars 2010

Av Kastrullhäxan - 30 mars 2010 18:45

Idag har vi nya fått vara med och grejja med maten.

Själva matlagandet är ganska enkelt just nu då vi inte har egen produktion, men det ska ju ändå packas och skickas.

Vi var i alla fall ganska snabba med packandet så vi fick lite genomgång på ugnar och såna där grejjer. Alltid bra erfarenhet!  


Jag satte mig sedan vid datorn och gjorde nya skyltar till våra värmeskåp. De som ska köra ut dem åt oss ville nämligen ha tydliga skyltar, så nu har jag gjort dem i A4-storlek med namn på daghem/boende och sedan avdelningen under och därefter har jag gjort en väldigt pedagogisk bild. Avdelningen Nyckelpigan har tex fått en nyckelpiga, och till avdelningen Grodan hittade jag en fin bild på en groda med en krona på huvudet.

Det var svårare till äldreomsorgen. När avdelningarna heter A och B så gav det ju inte direkt någon fantasifull bild inne i mitt huvud, utan de fick varsin kaffekopp på sina bilder. Hoppas att de blir glada och nöjda ändå.  Men äldre människor brukar väl gilla kaffe?  


För övrigt har jag dammat av min gamla kock-rustning. Den har ju legat i en låda längst in i garderoben ett tag och gissa om kockrockarna var skrynkliga! Så det sista jag gjorde innan jag gick o la mig var att stryka dem.

Jag provade ju byxorna häromveckan och de går på men är lite trånga... Och jag kan inte minnas att rocken satt åt så över brösten på mig tidigare?

Konstigt, undrar om jag haft fukt i garderoben i vinter, eftersom mina käder har krympt!  

Nåja, vi har ju fått prova kläder och de har skickats efter nu (tror jag!). Vi skulle få namnen broderade på rockarna och det ska bli intressant att se om mitt efternamn hamnar i armhålan även denna gång. Det är nackdelen med långa namn kan jag säga...

Det är rockar med löstagbara knappar på. Det gillar jag inte, men... Man kan inte få allt här i världen. Jag får i alla fall en kockrock i damstorlek, den är liksom lite insydd i midjan. Tror att det blir finare än den raka herrmodell jag har nu.



För övrigt är det något som har hänt här i Bomhus Centrum. Imorse när jag åkte till jobbet och åkte genom "hårnålen" utanför våran parkering så fick jag se i ögonvrån att det stod en massa ljus i hårnålen.

Jag har ingen aning om vad som hänt, det är ljus och blommor där, och något plakat som jag inte hunnit läsa (känns hemskt att stanna och läsa när man kör förbi, för det står folk där nästan hela tiden)

Det står inte ett ord om det i tidningen, så jag har faktiskt ingen aning om vad det är frågan om... Är det folktomt i morgon bitti så lär jag stanna och titta!

Att det är någon som dött känns uppenbart!


Jaja... Nu behöver jag ta ett bad. Trött som jag är så somnar jag nog.


/Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards