Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg den 28 mars 2010

Av Kastrullhäxan - 28 mars 2010 09:37

I natt ställde vi om klockan till sommartid, och jag hade givetvis utsläpp av hästarna i morse. Men det grejjade jag med glans. Två hästar går ju redan ute även nattetid så de är bara att ge mat och kolla täcken och sedan är det ju bara att leda ut övriga fem hästar (efter att ha lagt på täcken då).

Jag var kvar i stallet och mockade. Vi har köpt torv i från Granngården nu och jag är INTE nöjd. Torven är fuktig och den blir stenhård efter att hästarna stått på den en natt. Man får nästan använda spade för att kunna vända på eländet när man ska mocka.

Jag gjorde iaf en  riktig stor rengörin inne i Jum-Jums box. All ren torv la jag i ett hörn och sedan tog jag spaden och sopen och rengjorde i alla små trista utrymmen och nu står golvet och får torka några timmar. Jag skrubbade lite på väggarna igen, bar fläckvis där han skitat ner och sedan packade jag höpåsarna och la in mineraler i hans krubba innan jag bestämde mig för att rengöra inne på stallets toalett. Det lrä snart se likadant ut igen eftersom man drar in så mkt skit utifrån, men nu är det i alla fall gjort!


Igår fick vi sällskap utav Vera och Indio när vi red järnvägen (eller, min sambo red Jum-Jum o jag åkte vagnen bakom Limus) och när Indio dök upp så vaknade Jum-Jum. På hemvägen låg han på och vevade irriterat med huvudet när Stefan höll i tyglarna och tillslut fick vi sakta av till skritt och låta Jum-Jum gå först en stund. När vi kom till korsningen och Indio skulle gå hem till Alnäs igen så började det regna. BLÄ!!! Vera och Indio måste ha varit riktigt genomblöta innan de kom hem. Kallt regn var det också! Våra hästar åkte dock ut i hagen med regntäcken på!  

Vi har också varit på tömkörningsclinic med Anders Eriksson. Vill ni lära er tömköra så är detta mannen ni ska prata med!  

Jag hade med mig kameran och tog en del bilder. Givetvis blev det massor med bilder på första hästen och sedan förre o förre på de följande. Slutligen gav mitt batteri i kameran upp.

   


Annars traskar det nog på som vanligt här hemma. I morgon ska jag upp tidigt och åka till mitt nya jobb. Jag har redan fått lön för de här dagarna i mars, det ni!   Jag får erkänna att jag blev lite paff när jag fick lönespecen, men sen kom jag ju på att kommunal har förskottslön och att et är anledningen till att man kan bli "skyldig" om man tex blir sjukskriven. 


Lumi ligger i foröljen här intill mig. Jag har visst lagt en handduk där och ovanpå den har hon rullat ihop sig och sover så nöjt nu. Rund och go och översocial är nog tre ord som passar på henne! Hon har varit här i snart ett år och vi är verkligen jättenöjda. Tänk att vi kunde hitta en katt som passade oss så bra!

Pyret vill gärna gå ut och har börjat tjata om det igen, och ibland rymme rhan ut i trapphuset... Sambon tog på Pyret selen häromveckan (och då ska ni veta att Pyret slår igång stora motorn och spinner så glatt, han älskar att få gå ut!) och så gick de en sväng. Lumi däremot är ingen anhängare av snö o väta och att gå ut med henne är ungfär som att koppla selen på en betongsugga -hon lägger sig utanför trapphuset och vägrar gå, för hon kan minsann bli blöt om tassarna Så hon fick stanna inne. Pyret hinner inte mer än ut och stänga dörren om sig innan Lumi sitter nedanför postinkastet och jamar.

"Mjau, mjau, mjau..." Hon låter ungefär som ett alarm eller nåt. Och hon ger sig egentligen inte förrän han är tillbaka (även om hon lugnar sig ngt)!

Det finns nog en anledning till att Lumis förra matte sa att Lumi inte vill vara ensamkatt...

 

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sambon vaknar om ungefär en timma och sedan vet man aldrig vad dagen har att erbjuda.

Ha det fint!

/Kastrullhäxan  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards