Matlagningen i blodet och hästarna i hjärtat

Alla inlägg under mars 2010

Av Kastrullhäxan - 9 mars 2010 23:20

Jag har ju lovat att uppdatera om renoveringen och nu har kameran fått jobba lite igen. Det finns nog inte så mkt att visa för det har ju varit lite stillastående med helg och så.


  Såhär såg det ut i fredags när hantverkarna åkt hem. Jag fick ställa tillbaka dörren eftersom det hade borrats ett hål in i väggen. Jag vill ju inte att mina kissar ska försvinna in där  

Nyfikna är de iaf bägge katterna. Det ska nosas och undersökas i detalj. Men sedan kommer de in och lägger sig hos mig på kvällen ingen.


   

Tidigare har ju rören kommit nedifrån och upp, nu ska de komma uppifrån och ned istället. Varför det är dåligt respektive bra får ni fråga någon annan för jag har inte fördjupat mig i det.

Här ser ni i alla fall hålen de borrat. Hej och hå. Gissa hur mkt det väsnades?

 

Idag har hålen blivit lagade. Och jag har sett att det ligger kakel/klinker i hallen. Så nu börjar det närma sig ett badrum i alla fall. Kan man säga att vi är halvvägs kanske?

 

Här ser ni den nya golvbrunnen som ska bli under vårt badkar också. Den förra satt närmare underkanten på bilden. Jag har ingen aning om varför den flyttats, men det är säkert uträknat och ordnat för att det ska vara så.  

Och så här ser det ut i min hall just nu. I morse när jag skulle ut från köket upptäckte jag att det stod två stora tuber utanför köksdörren. Hej och hå vad säkert om det skulle hända nåt! Men snart är det över! Snart har vi ett nytt och fräscht och ombonat badrum!


Nu ska jag gå o stänga dörrarna i hallen och borsta mina tänder. Sedan är det nog dags för mig att krama kudde.


/Kastrullhäxan  

Av Kastrullhäxan - 8 mars 2010 19:43

Skriver ett kort inlägg eftersom jag ska åka tillbaka till stallet och ta in hästarna.

Det var glashalt på stallbacken så jag får väl hålla mig i manen på hästarna när jag tar in dem.



Idag är det två sak som retar mig: Dels att saker som rör mig och min sambo kan få vara saker som är mellan oss. Ha gärna en åsikt om saken, och det är också ok att säga den till mig, men kom inte hit och tala om hur taskig, elak och urbota dum jag är! Angår saken inte er så beöver ni kanske inte gräva så väldigt mkt djupare i det heller? I annat fall kanske ni skulle ta kontakt med min sambo och fråga honom rakt ut vad han tycker?

Just den här grejen har vi pratat om och han säger att det är OK. Så... Då kan vi lägga det till handlingarna.


Nästa sak är det otroligt tragiska som hände i Skutskär.

http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.1867221-19-aringen-fros-ihjal-i-snon


Jag beklagar verkligen sorgen! Det här är sånt som verkligen inte borde hända, men tyvärr hände det nu.

Jag har lyssnat på radion idag och det verkar som om man vill ha någon syndabock för händelsen. Polisen borde ditten och datten och det enda med det trettiofemte.

Men killen var faktiskt 19 år! När man är 19 år borde man väl ha ett eget ansvar också? Man får ju ta mig tusan tom gifta sig när man är 19 år!

Och om man nu vet att man tänker dricka sig redlös, eller om man vet med sig att man inte kan stoppa sitt drickande i tid -så kanske man ska försöka se sig om efter ett sällskap som kan ta hand om en?

Nu vill jag inte att det ska låta som att jag tycker att denna kille var helt dun i huvudet, men det kanske är lite bakvänt att börja leta fel hos polisen och uthyraren av lokalen?

Vi måste kanske börja med att rannsaka oss själva, försöka kommunicera med våra nära och kära och ha en plan för hur vi ska göra när festen tar slut lite tidigare än tänkt?

När jag hämtade min sambo i lördags natt valde jag att åka i stalljackan, varför?

Den är varm, och den har reflexer -två saker som kan vara nog så viktiga vid en ev dikeskörning!


Nu blir det ett avhugget och kort slut på bloggen, för hästarna står säkerligen i grinden och väntar på mig.

/Kastrullhäxan  


Av Kastrullhäxan - 6 mars 2010 20:56

Jag undrar varför folk prompt ska sälja sina gamla hästar?

Det är inte alls länge sedan jag såg en äldre märr, 23 år närmare bestämt, som både haft fång och som inte längre orkade med någon hårdare ridning än skritt i ledtygel med ett mindre barn på ryggen någon gång i veckan. Den skulle säljas -billigt!

Varför??? Kan man inte ge sin gamla häst ett fint slut istället?

Kan man inte avsluta när hästen faktiskt fortfarande är en häst???

Istället ska man sälja, och hoppas att hästen hamnar hos någon som förstår en äldre hästs behov, och att hästen faktiskt har några fina år kvar... Konstigt tycker jag!



Idag har jag faktiskt ridit Jum-Jum på banan. Jag tyckte att det var dags att rida igenom honom nu när jag har kollat sadel och tänder och dessutom fått, i alla fall halva, ridbanan plogad.

Så jag gjorde i ordning honom och red ut på bana och ja, han var lite stel. det har jag ju känt när vi ridit ut också. Igår när jag red på hackamoret så hängde han gärna i vänster tygel tex.

Jag kopplade på mig sporrar och red ut på volt. Övade på att öka och minska volten i skritt och trav och när jag kände att det fungerade gjorde jag ett litet fyrkantspår och övad att ta ett par, tre stig sidledes på "långsidorna". Och när jag gick in på volt och travade igen så kände jag igen Jum-Jum. Mjuk och fin och med näsan mjukt nedåt. Även om han inte bär sig prickfritt i varje steg så hade han accepterat bettet och släppt efter.


Sedan skrittade jag och sambon runt sommarbetena. Vi tyckte att det var en stig runt, men i själva verket var det en stig ner till och in i våran sommarhage. Vet inte om någon trodde att de kunde rida igenom våran hage, men tji! Det finns en anledning att vi bara har en grind -och det är för att slippa folk som ska rida/gå med hundar/åker skoter genom hagen. De hade iaf ridit in och vänt igen så vi följde ett rådjursspår. Och det var tur att Limus var före oss och spårade för i kurvan blev det så djupt med snö att Jum-Jum nästan simmade fram!

Jag kan säga att det var två trötta och varma hästar som kom hem till stallet sen. Men de behövde det -åtminstone Limus. Hoppas att hon inte är så förbaskat het nu ett tag. Hon har haft överskottsenergi som heter duga och hon har varit grymt stark! När vi kom hem och släppte ut hästarna igen så la de sig bägge två och rullade. Det märks att de verkligen funderar på VAR de ska lägga sig. Risken är kanske överhängande att de rullar fast nu när snön är så djup?

Jum-Jum la sig i alla fall precis intill foderbingen. Korkskalle! Jag såg framför mig hur jag skulle få gå dit o dra loss honom när han fastnar emot bingen, men det gick bra.   Bild från gårdagen. Det är helt sjukt vad djupt det är! Sista metrarna som vi red igenom idag var så djup att jag drog fötterna genom snön!   Unghästarna hade puttat sitt silage över staketet igen. Jum-Jum tänkte försöka sträcka sig efter det, men Limus tyckte att det var hennes och då såg det ut såhär. Folk kanske tycker att jag är helt dum i huvudet som släppt ihop min med Limus eftersom hon är så grinig (när hon var akiv travhäst så vägrade folk låta sina hästar gå ihop med henne för att hon var så arg) men ärligt talat så har jag nog aldrig träffat en häst som är en så bra ledare. Vi har ju lyckats hitta en mellanväg med hennes hunger och Jum-Jums lättföddhet -halm!

Och de kan ofta stå och äta ihop -bara Limus får ta några tuggor först, sedan är det helt ok. Och de gånger som det händer nåt så är det för att Jum-Jum inte lyssnar. Hon varnar ALLTID innan. Jag upplever att dessa två trivs bra ihop. De står ju inte kliar varann för jämnan, men de äter ihop och solar ihop och inget onödigt gnabb dem emellan.

Jag tror också att Limus ledarskap har påverkat Jum-Jum posetivt. Jag upplever honom inte alls så knuffig och pufflig längre (även om det fortfarande finns en del att önska).


Såååå... Nu har jag nog inte så mkt mer att berätta. Jag ska försöka få fler bilder på renoveringen någon dag så får ni se hur det hela fortgår!


/Kastrullhäxan  

Av Kastrullhäxan - 5 mars 2010 21:11

Idag är det fredag men jag tycker att det känns mer som en torsdag.

Jag har inte hunnit ta några nya bilder på renoveringseländet, men nu har de gjort hål runt avloppet till badkaret och två stora hål in i väggen eftersom rören ska dras om.

Vi har i alla fall överlevt vår första vardagsvecka bestående av renovering. Nu ska vi stå ut med att ha två stora "borrar" (eller vad de nu heter) liggandes i vår hall. Varför kunde de inte förvara dem i någon av de tre tomma lägenheterna som finns i vårt trapphus istället? Nu ska vi snubbla över dem hela helgen  


Igår provade jag i alla fall att backa in Jum-Jum mellan skaklarna på Limus vagn. Och han tycker att jag är jättekonstig men det fungerar! Dessutom får vi en anledning att öva backning.     Taadaaa!!!

Jag tycker att han är rikigt duktig. Dock ligger körningen fortfarande på framtiden, för jag märkte att han inte på något vis är redo för att börja köras än. Detta visste jag ju redan innan.


På kvällen var jag och min kära sambo och såg Shutter Island. Har hört att den ska vara bra, och ha ett oväntat slut, och både jag och sambon gillade filmen mkt.


Idag har vi varit på tur med Jum-Jum och Limus. Jag glömde mina chaps hemma och fick rida utan. Hej och hå! Vi red i alla fall ända bort till Källa och tillbaka. Intressant tur på två pigga hästar som såg spöken överallt. Jum-Jum blev först rädd för bussen och senare blev bägge hästarna rädd för något vid "huset som aldrig blir färdig" som E säger och där höll det på att gå undan. Tur att man har snälla hästar!


Våra katter är ju instängda i kök och gäst-/datarum på dagarna eftersom byggjobbarna är här och man kan på eftermiddagarna (när katterna får vara i hela lägenheten) ana ett överskott av energi. Katterna far runt, busar, klättrar och det är full fart.

Dock verkar Lumi inte ha fått utlopp för hela sitt överskott igår utan idag fick en toalettrulle sätta livet till     Därefter blev hon sitt vanliga jag igen, och hon är SÅÅÅÅ MYSIG!  



Svärmor har hamnat på sjukhuset och vi har tyckt lite synd om hennes kissekatt så idag fick han följa med hem till oss. Alla andra kallar honom Tiger, men jag kallar honom för Hasse Backe och han är av rasen Abbenisier (eller hur det nu stavas) och jag har aldrig hört en katt skrika så som han gjorde i buren. Tur att vi inte skulle så långt för annars skulle nog någon ringt djurskyddet!    

Lumi och Pyret är måttligt road av den nya katten. Vi har dock lånat en dörr av svärmor också (hihi) och den är det fönster i. Så när vi inte är hemma och kan övervaka så kan de sitta och glo på varann genom fönsterrutan. Förhoppningen är ju att Hasse ska få flytta hem snart igen.  

Hasse är däremot väldigt framåt och nyfiken. Han klättrar gladeligen runt på både bänkar och skåp (och jag får nästen ett nervsammanbrott på honom, så jag undrar hur jag ska klara av att ha barn i framtiden!?)  


Vi har hjälpt min svägerska och hennes kille att hämta hem en säng idag. När vi hämtade hästransporten i stallet så passade jag på att kasta ut hö i hagen till vårahästar eftersom de skulle få vara ute en stund längre idag.

Jag stod uppepå en hösilagebal och gav först Limus en tuss (hon stod i grinden och där ville jag att hon skulel stå kvar) och därefter kastade jag en tuss över stakatet bakom silagebalarna till Jum-Jum. Han traskar gladeligen iväg åt tussens håll och rätt som det är så bara "Swwwosch!" så sjunker han i snön och bara huvudet sticker upp! Men vad gör man inte för lite mat???   Vid grinden har våran stallägare varit gullig och plogat med traktorn, men det är bara så pass att man kan vända en häst i grindhålet. Sedan blir det såhär djupt... Tur att man har en plog till häst i alla fall!



Nu ska jag och sambon glo på en film tillsammans. Ha det fint allihop!

/Kastrullhäxan  

Av Kastrullhäxan - 3 mars 2010 11:43

Idag är det ett år sedan jag blev tillfrågad och jag ville ta hand om Jum-Jum!  


Har jag berättat att de ska renovera våra badrum?

Det är hela området som får nya badrum och det innebär att vi blir utan dusch och toalett i ungefär 2,5 vecka. Det står ju en barack utanför med dusch och toalett i, men vi har tur eftersom vi bor granne med svärmor och hos henne är de redan klara så vi kan gå dit.   


De var hit och tittade på badrummet i fredags, bara för att vara förberdda på vad som väntade dem, men vi hade tydligen bara ett "standarbadrum" så det bådade ju gott i alla fall.

I söndags kväll bar jag och sambon upp en dörr från källaren och som ni kanske vet så fick ju vi hela lägenheten renoverad (utom den del som ska göras i badrummet nu då) när vi flyttade in.

Denna dörr har dock stått i vårat förråd och kom visst inte med i renoveringen. Så allt i lägenheten (dörrkarmar osv) är vitt och prydligt medans dörren är mer... gräddgul eller nåt   Jag ska försöka få in en bild på eländet sen.

   

Dörren in till köket. Den lär åka raka vägen ner i källaren sen misstänker jag!


Jag bor numera i gästrummet och köket tillsammans med katterna (sambon är ju i Skåne och helt ensam vill jag inte vara!) och det är faktiskt jättemysigt att ligga i en 90-säng med en katt i fotändan och den andra tätt intill bröstet. Jag behöver inte skaffa några barn, för jag har ju Lumi!   

Det känns i alla fall som om jag bor i en etta med kök, utan dusch/toalett o hall.


I måndags morse, strax efter 8 (då hade jag legat och halvslumrat och hört byggjobbarna härja i de andra lägenheterna en stund) så ringde det på min dörr, en nyckel sattes i låset och så hörde jag "Godmorgon!" och så lät det som om en insatsstyrka klivit genom dörren. Hade jag inte vetat att de skulle komma så hade jag nog ringt polisen!

Det slamrades, drogs knackade och brakade och slutligen hörde jag hur de började dra i en massa tejp. Katterna blev med ens klarvakna och satt i sängen med STOOOOORA ögon och undrade vad tusan som hände. Lumi upptäckte dock snart att jag var vaken så hon kröp ner i min famn igen och efter det slappnade de bägge av och sov en stund till.

Jag kan säga att det inte var fråga om att skruva ner någonting, antagligen har de gått in med kofot och brutit ner allt som satt fastskruvat i väggen för det gapade en del stora hål i väggen när jag vågade kika in i badrummet sen  

               

De har tom tagit lysknappen så jag kan inte stänga av lyset! Observera lampan som hänger i sin sladd från väggen!



Igår morse fick jag åka och hämta min sambo på jobbet. Det hade kommit så mkt snö under natten att han inte kunde cykla hem. Det var en trött Lillan som åkte ner till Näringen må ni tro, och hem fick faktiskt min sambo köra. Vi sov sedan hos svärmor och hennes katt är inte som andra katter. Han var plötsligt väldigt nyfiken på vilka vi var (fast han känner oss) och skulle krypa in under både täcket och lakandet och kolla.

När jag kom hem på eftermiddagen hade byggjobbarna varit och dragit ner allt kakel i badrummet.   Här har handfatet suttit  Och här har badkaret suttit


De hade också lyft av dörren så nu hänger det plast där istället.   Gissa om katterna är fundersamma på kvällarna när de får gå ut och vara i hela lägenheten?

Dock är de bara ute i hela lägenheten några timmar, för när jag ska lägga mig så ligger de bägge två i gästsängen och väntar på mig  


I morse ringde de från jobbet och gav mig lite fler tider. Nu ska jag få chansen att åka till ytterligare en restaurang och jobba. Det ser jag verkligen fram emot!

Vi ska också ha personalfest snart, det ser jag fram emot något helt enormt! Till råga på allt så har sambon fridag då så jag tror att han ska få agera chaffis då. Jag trodde att jag jobbade dagen efter, men vid en närmare blick så ser jag att det gör jag ju inte alls! Dock ska jag på fest med facket på lördagen. HUA! Söndagen ska jag ju jobba, undrar hur jag ska känna mig då?!?!?!


Dock blev jag plötsligt varse om hur fort den här månaden kommer att gå! Den 21a kommer jag antagligen att jobba sista helgen innan jag börjar i Tierp.

Jag ser fram emot Tierp något grymt för det är ett sånt jobb jag så länge har sökt, men jag kommer sakna ALLA på Max så otroligt mkt!

Jag är hemskt tacksam över att jag fått chansen att träffa alla er och jag vill att ni ska veta att under den tid jag jobbat med er (ca 1,5 år) så har jag vuxit något så helt otroligt! Jag har liksom fått ett helt annat självförtroende, jag vet att jag kan även när det är svårt.

Framförallt så har jag förstått att jag är bra som jag är. Jag har fel och brister, men jag är bra ändå!

  TUSEN TUSEN TACK HÖR NI!  


Nu ska jag ladda in bilderna från renoveringen och få dem på rätt plats i det här inlägget!

/Kastrullhäxan  

Av Kastrullhäxan - 1 mars 2010 20:12

Så här ligger det till. Jag är lat därför tar jag drive-inn när jag ska ha min mat. Det började ganska oskyldigt men har under tidens gång blivit en flirt (tror jag). Man åker in o beställer i drive-inn och så växlar vi några privata ord och små skämt. Så när Eva-Lotta (som heter egentligen något annat) är där så får jag alltid en extra köttbulle . När jag sedan kommer fram till luckan så bara tittar vi på varandra men säger inget mer än "det blir 65kr, tack". Vi kan dra värsta skämten numera i headsetet men väl i luckan blir det knäpptyst . Hur ska man tina upp henne i luckan Eller är det ett försäljningstrick så att man ska komma tillbaka liksom. Ja ja blir inte klok. Ska jag glömma henne och ta ett annat hak?




Denna text hittade jag på ett forum där jag alltid hänger.

Jag tyckte att det var lite roligt ändå (och kunde inte låta bli att svara i tråden) då jag nästan heter Eva-Lotta egentligen.

Dock pratar ju den här mannen om köttbullar, vilket vi inte säljer...

Hur mannen ser ut har jag ingen aning om man jag fick en beskrivning från några andra i tråden: Rollator och foppatofflor.  


/Kastrullhäxan  



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards